Diabetikus diótorta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 23% Zsír
A diós piskótához
A diós krémhez
-
17g dió109 kcal
-
29g tej16 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
14 kcal
-
12g xilit28 kcal
-
0g rum0 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
2g zselatin6 kcal
A csoki glazúrhoz
-
7g víz0 kcal
-
6g habtejszín17 kcal
-
8g xilit18 kcal
-
8 kcal
-
0g zselatin1 kcal
Összesen
425
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 23% Zsír
A diós piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g xilit144 kcal
-
90g diabetikus liszt297 kcal
-
50g dió327 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8g víz0 kcal
A diós krémhez
-
200g dió1308 kcal
-
350g tej196 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
171 kcal
-
140g xilit336 kcal
-
0g rum0 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
20g zselatin67 kcal
A csoki glazúrhoz
-
80g víz0 kcal
-
70g habtejszín204 kcal
-
90g xilit216 kcal
-
91 kcal
-
5g zselatin17 kcal
Összesen
5095
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 23% Zsír
A diós piskótához
-
15.8g tojás20 kcal
-
2.9g xilit7 kcal
-
4.3g diabetikus liszt14 kcal
-
2.4g dió16 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.4g víz0 kcal
A diós krémhez
-
9.6g dió63 kcal
-
16.8g tej9 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
6.7g xilit16 kcal
-
0g rum0 kcal
-
19.2g habtejszín56 kcal
-
1g zselatin3 kcal
A csoki glazúrhoz
-
3.8g víz0 kcal
-
3.4g habtejszín10 kcal
-
4.3g xilit10 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
Összesen
244
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
425
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.9 g
Zsír
-
Összesen 357.6 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 130 g
-
Koleszterin 1962 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5232.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1240 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 676 mg
-
Foszfor 2218 mg
-
Nátrium 906 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 348.7 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 696.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1933 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 426 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 459 micro
-
Kolin: 1320 mg
-
Retinol - A vitamin: 1907 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1985 micro
Összesen
5095
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
A diós piskótához
A diós krémhez
-
3.5 dl tej
-
2 db tojás
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
20 g zselatin
A csoki glazúrhoz
-
80 ml víz
-
70 ml habtejszín
-
9 dkg xilit
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
5 g zselatin
Elkészítés
A diós piskótához
- Piskóta elkészítése: A xilitet a tojássárgájákkal keverjük habosra, tegyük hozzá a vizet. Adjuk hozzá apránként a diót, a sütőporral vegyített lisztet, végül forgassuk bele a tojásfehérjéből vert habot.
- A masszát töltsük tortaformába (alján legyen sütőpapír), és előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt süssük meg (tűpróbát ne felejtsük!). Borítsuk rácsra, hogy kihűljön.
- Krém elkészítése: A tejet a tojásokkal, a pudingporral meg az édesítővel keverjük simára. Lassú tűzön, állandóan kevergetve főzzük sűrűre. A tűzről levéve szórjuk bele a darált diót, ízesítsük rummal. A kihűlt krémbe csorgassuk bele a beáztatott, majd felolvasztott zselatint, végül forgassuk bele a habbá vert tejszínt.
- Csoki glazúr elkészítése: Kis pohárban keverjük el a zselatint két evőkanál vízzel, amit a kimért vízből veszünk el.
- A többi hozzávalót a maradék vízzel együtt kis lábosban melegítsük fel, óvatosan, fakanállal kevergetve, nem kell forralni! Vegyük le a tűzről.
- Mikróban oldjuk fel a zselatint, vegyítsük hozzá a kakaós részhez, alaposan keverjük el, és szűrjük át egy kis lyukú szűrőn. Időnként átkeverve hagyjuk langyosra hűlni.
- Torta összerakása: A piskótalapot vágjuk háromba, egyenként öntözzük meg diólikőrrel (ez elhagyható), és kenjük meg krémmel. Helyezzük őket egymásra, a maradék krémmel vonjuk be az oldalát és az tetejét.
- Díszítésnek a csokiglazúrt csorgassuk a kihűtött torta tetejére, majd fél dióbelekkel díszítsük!
- Fél órára tegyük hűtőbe, hogy a csokiglazúr dermedjen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 646
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 84642
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon finom, könnyű diótorta. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Nálunk a család nagy kedvence. A csoki glazúr Moha konyhájából van, tökéletesen kiegészíti a tortát. Több diabetikus tortát a weboldalamon találsz.