r
Nosalty Logó

Diabetikus almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolimami
Diabetikus almás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A sütőpapírra

Összesen 978 kcal
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A sütőpapírra

Összesen 5854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A sütőpapírra

Összesen 276 kcal
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 978 kcal
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    127.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1162.3 g
  • Cukor
    868 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 5854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almatöltelékhez

A sütőpapírra

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejfölt felengedjük fél deci meleg vízzel, belekeverjük a cukrot és az élesztőt.
  2. Villával felverjük a tojást, és kiveszünk belőle egy kiskanálnyit.
  3. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, beledolgozzuk az összes többi összetevőt, a közben felfutott élesztős tejfölt is.
  4. Amíg a tésztát pihentetjük, meghámozzuk és felkockázzuk az almát, és a cukorral, fahéjjal, citromhéjjalegyütt megpároljuk, hagyjuk kicsit hűlni.
  5. A tésztát ketté osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. A széleit levágjuk, hogy szép egyenes legyen, a maradék darabka tésztát felhasználhatjuk díszítésnek.
  7. Vékonyan kivajazott sütőpapírra helyezzük az egyik tésztalapot, elkenjük rajta a puhára párolt fűszeres almát, ráhelyezzük a másik tésztalapot.
  8. Előmelegítjük a sütőt.
  9. A félretett tojáshoz pár csepp zsiradékot vagy tejet keverünk, ezzel bekenjük a tészta tetejét.
  10. A díszítéshezfélretett tésztából annyi gombóckát csípünk le, ahány kockára akarjuk szelni a süteményt, és ezeket elhelyezzük a tészta tetején.
  11. 20 perc sütés után, ha szükséges, felső rácson 3-4 percig sütjük tovább, így gyönyörű színe lesz.
  12. Rácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x38
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11193
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 29.

Ajánló

Cukorbetegeknek: fenti mennyiség összesen 290 gramm CH-ot tartalmaz, ez 24 kockára vágva darabonként 12 gramm CH. A diabetikus liszt és a xilit (nyírfacukor) glikémiás indexe alacsonyabb, mintha ugyanezt a desszertet hagyományos alapanyagokból készítenénk (arról nem is beszélve, hogy kicsit többet is ehetünk belőle...).   A receptet kedves kolléganőmnek, Áginak ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diabetikus almás pite
Jolimami 45 recept

Édességre vágytunk, ami beilleszthető a cukorbeteg-diétába. Régi almáslepény receptemre dolgoztam ki ezt a diabetikus variációt, az arányok nekünk beváltak, legközelebb dióval dúsítom, majd ha friss kapor lesz, a kapros-túrós variációt is megsütöm.

Hozzávalók

A tésztához

Az almatöltelékhez

A sütőpapírra

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...