r
Nosalty Logó

Diabetikus almás pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jolimami
Diabetikus almás pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Az almatöltelékhez

A sütőpapírra

978
Kalória
8g
Fehérje
193.7g
Szénhidrátok
21.3g
Zsír
115.8g
Víz
82.9g
Koleszterin
4.5g
Rost
144.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A sütőpapírra

Összesen 978 kcal
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A sütőpapírra

Összesen 5854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A sütőpapírra

Összesen 276 kcal
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 978 kcal
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    127.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1162.3 g
  • Cukor
    868 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    694.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 5854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejfölt felengedjük fél deci meleg vízzel, belekeverjük a cukrot és az élesztőt.
  2. Villával felverjük a tojást, és kiveszünk belőle egy kiskanálnyit.
  3. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, beledolgozzuk az összes többi összetevőt, a közben felfutott élesztős tejfölt is.
  4. Amíg a tésztát pihentetjük, meghámozzuk és felkockázzuk az almát, és a cukorral, fahéjjal, citromhéjjalegyütt megpároljuk, hagyjuk kicsit hűlni.
  5. A tésztát ketté osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. A széleit levágjuk, hogy szép egyenes legyen, a maradék darabka tésztát felhasználhatjuk díszítésnek.
  7. Vékonyan kivajazott sütőpapírra helyezzük az egyik tésztalapot, elkenjük rajta a puhára párolt fűszeres almát, ráhelyezzük a másik tésztalapot.
  8. Előmelegítjük a sütőt.
  9. A félretett tojáshoz pár csepp zsiradékot vagy tejet keverünk, ezzel bekenjük a tészta tetejét.
  10. A díszítéshezfélretett tésztából annyi gombóckát csípünk le, ahány kockára akarjuk szelni a süteményt, és ezeket elhelyezzük a tészta tetején.
  11. 20 perc sütés után, ha szükséges, felső rácson 3-4 percig sütjük tovább, így gyönyörű színe lesz.
  12. Rácson hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x38

Édességre vágytunk, ami beilleszthető a cukorbeteg-diétába. Régi almáslepény receptemre dolgoztam ki ezt a diabetikus variációt, az arányok nekünk beváltak, legközelebb dióval dúsítom, majd ha friss kapor lesz, a kapros-túrós variációt is megsütöm.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Sajtos-köményes tallér

Itt az interneten találtam egy aránylag olcsó ostyasütőt (a fotón látszik is), és azóta nagyon sokszor készítem el a sajtos tallért. Nagyon kiadós és finom ropogtatni való, és a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!