Dél-tiroli almás rétes - gluténmentes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
Összesen
371
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
860 kcal
-
9 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
Összesen
2964
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 79.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
371
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 35 g
Zsír
-
Összesen 148.6 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 809 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2182.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 571 mg
-
Nátrium 1238 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 376.4 g
-
Cukor 169 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 636.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1104 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 491 mg
-
Retinol - A vitamin: 1071 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 350 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 897 micro
Összesen
2964
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- Összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, hozzáadjuk a tojást és a vajat is, kézzel gyorsan összegyúrjuk, majd celofánba tekerjük, és betesszük a hűtőbe min. fél órára.
- Ezalatt az almát kimagozzuk, vékony gerezdekre vágjuk majd vékonyra szeleteljük, hozzákeverjük a citromlét, a darált diót, a fenyőmagot és a rumot is.
- A tepsi méretére vágunk egy darab sütőpapírt, ezt picit lisztezzük, majd ezen téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát.
- Közepére helyezzük a tészta hosszában az almát, a sütőpapír segítségével felhajtuk az egyik, majd a másik oldalát is. Jól összenyomkodjuk, a végeit is bezárjuk, majd a sütőpapírral együtt a tepsire helyezzük a rétest.
- Fél órára ismét hűtőbe tesszük, közben előmelegítjük a sütőt.
- Felverjük a tojást, majd bekenjük vele a rétes tetejét, villával megszurkáljuk, és mehet is a sütőbe.
- Készre sütjük, végezzünk tűpróbát.
- A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 12832
- Feltöltés dátuma: 2011. október 17.
Ajánló
Aki szereti, az almás töltelékbe tehet fahéjat és mazsolát is, és tálaláskor porcukrot szórhat a tetejére és friss, cukrozatlan, felvert tejszínt tehet mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Az alapreceptet a dr. Schaer oldalán találtam, ezt alakítottam át.