r
Nosalty Logó

Dekoratív, finomságokkal töltött torta sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Dekoratív, finomságokkal töltött torta sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

alap+rétegezés

krém

mártogatás

tetejére

Összesen 753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

alap+rétegezés

krém

mártogatás

tetejére

Összesen 9022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

alap+rétegezés

krém

mártogatás

tetejére

Összesen 192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.1 g

Zsír

  • Összesen
    338.8 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6415.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    2745 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    565 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    1906 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1170.6 g
  • Cukor
    774 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    851.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1755 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1703 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 9022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

alap+rétegezés

krém

mártogatás

tetejére

Elkészítés

alap+rétegezés

  1. Először az 1,2 liter tejből a pudingporokkal megfőzzük a pudingot a szokásos módon, hagyjuk kihűlni, miközben időnként megkavarjuk.
  2. Miközben hűl a puding, 2 dl tejben a feldarabolt 10 dkg étcsokoládét és 10 dkg tejcsokoládét állandó kevergetés mellett, felolvasztjuk, hozzáadjuk a 2 cs. vaníliás cukrot. Ha felolvadt, a maradék 2 dl tejet is hozzáöntjük, jól elkavarjuk, hagyjuk hűlni. Ha túl sűrű lenne a mártogatásnál, adjunk még hozzá felforralt tejet.
  3. Amikor a pudingunk kihűlt, a meghámozott, feldarabolt – én félbevágtam, majd így felkarikáztam – banánokat elkeverjük a pudingban, hozzáadjuk a habfixálóval kemény habbá vert 4 dl tejszínt, óvatosan egyneművé kavarjuk, miközben a zselatinfixet is beleszórjuk.
  4. Ekkor jöhet az összeállítás. Ennél van a trükk, hogyan lehet körberakni a piskótákat, hogy össze is álljon! Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformának a perem részét ráhelyezzük egy megfelelő nagyságú süteményes tálra, belül, az aljához – ahol találkozik a keret és a tál – körbekenünk a krémből, ebbe fognak először beleállni a csokoládéba mártott piskóták.
  5. Tehát: A babapiskóta nem cukros felét – én olyan babapiskótából készítettem, aminek az egyik fele cukrozott, így szebb, mutatósabb is – belemártjuk a csokis tejbe, nem áztatjuk el, s körberakjuk a krémbe a tortaperemet belül, szépen sorba, hogy a csokis fele befelé nézzen.
  6. Ezután jöhet a rétegezés! Az alját mindenképpen a csokis tejbe mártott babapiskótából rakjuk ki, rá a krémből, melyet teljesen a körberakott piskótáig simítsunk ki, hogy majd jól összefogja az egész tortánkat! A további rétegezést addig végezzük, míg el nem fogynak az anyagok, s olyan sorrendben végezzük a csokis tejbe mártott piskóták és tallérok váltakoztatását, ahogyan akarjuk!
  7. Ha ezzel megvagyunk, a 10 dkg étcsokoládét és vaníliás cukrokat felolvasztjuk állandó kavargatás mellett a másfél dl tejben, majd ha langyosra hűlt, a kemény habbá vert 2 dl tejszínhez adjuk, összevegyítjük őket, rákenjük a tortánk tetejére, de olyan kissé borzasra.
  8. Egy éjszakára hűtőbe tesszük lefedve, s tálalás előtt levesszük a tortaforma peremét, a tetejét pedig színes dekorcukorral megszórjuk, s szépen lehet is szeletelni.
  9. Nekem háromféle volt, így szép színes, mutatós lett! Érdemes menteni, mert akár szülinapra, ünnepnapra sem utolsó torta, ezen alkalmakkor is megállja a helyét! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3436
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 20.

Ajánló

Ehhez most én egy újdonságot kaptam, nem kifejezetten piskótatallér a neve, hanem "Kakaós kerekpiskóta" - a fehér, sima is ugyanez, melyek tartósítószert nem tartalmaznak! Diszkréten ízesítettek - narancs, földimogyoró, diófélék - melyek plusz finom ízt adnak a sütihez! Természetesen a hagyományos piskótatallér is jó, én is készítettem már ebből is! Ha marad ki a mártogatós csokis tejből, azt felhasználhatjuk a tetejére készülő csokoládé felolvasztásához! A banán nem barnul meg, mert azonnal krém veszi körül - tudvalévő, a banán a levegőtől barnul, de így el van zárva tőle! Tudom, a tejszínbe sokan nem tesznek fixálót, de én igen, biztos, ami biztos alapon, ártani nem árt! Megjártam már, így mindig teszek bele! A piskóták között - keret - lehet szeletelni szépen - egyesével vagy kettesével! A megadott személyek számát - "hány főre" - , csak tetszőlegesen írtam be....attól függ, hány fő és hány szeletet eszik belőle! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekek és felnőttek kedvence......ezt én gyerekeknek készítettem meglepinek - hogy hol, miért, ez maradjon a gyerekek és az én titkom :)...........ebből kifolyólag, ez nagyobb mennyiség, bár több tagú családban bőven elfogy, hiszen hűtőben több napig semmi baja nem lesz, ráadásul fergetegesen finom, a külleme is csábító :)..........szokták mondani, a gyermekek a legnagyobb kritikusok......nos, nagyon-nagyon ízlett nekik, a duplája is elfogyott volna :), s a szülők kérték a receptet, mivel a gyerekek örömmel mesélték otthon, mivel leptem meg őket, s kérték szüleiket, készítsenek nekik ilyet :)..........azt hiszem, ennél többet nem is kell írnom róla...........szerintem a kép is beszédes :)...........nem nehéz elkészíteni - leírni sokkal nehezebb volt :) -, talán a piskótakeretnél kell egy kicsit nagyobb türelem, de megoldható :)............érdemes "eltenni", mert akár szülinapokra, akár ünnepi alkalmakra is kiváló, megállja helyét ez a finomság :).........arányosan lehet csökkenteni a méretet, illetve a mennyiséget.......természetesen már készítettem ilyet, a mi kedvencünk is, nem utolsó sorban saját ötletelés után született :).......

Hozzávalók

alap+rétegezés

krém

mártogatás

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...