Dekoratív, finomságokkal töltött torta sütés nélkül
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
alap+rétegezés
-
33g babapiskóta125 kcal
-
33g piskótatallér117 kcal
krém
-
43 kcal
-
100g tej56 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
79g banán45 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
mártogatás
-
33g tej19 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
8g tejcsokoládé45 kcal
-
6 kcal
tetejére
-
17g habtejszín49 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
13g tej7 kcal
-
6 kcal
-
3g dekorgyöngy10 kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
alap+rétegezés
-
400g babapiskóta1504 kcal
-
400g piskótatallér1400 kcal
krém
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
1200g tej672 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
950g banán541 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
mártogatás
-
400g tej224 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
tetejére
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
150g tej84 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
30g dekorgyöngy116 kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
alap+rétegezés
-
8.5g babapiskóta32 kcal
-
8.5g piskótatallér30 kcal
krém
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
25.4g tej14 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
20.1g banán11 kcal
-
8.5g habtejszín25 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
0.4g zselatinfix1 kcal
mártogatás
-
8.5g tej5 kcal
-
2.1g étcsokoládé12 kcal
-
2.1g tejcsokoládé11 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
tetejére
-
4.2g habtejszín12 kcal
-
2.1g étcsokoládé12 kcal
-
3.2g tej2 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g dekorgyöngy2 kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 534.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.6 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 164.1 g
Zsír
-
Összesen 338.8 g
-
Telített zsírsav 194 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 705 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6415.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 2745 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 565 mg
-
Foszfor 1137 mg
-
Nátrium 1906 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1170.6 g
-
Cukor 774 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 851.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1755 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 138 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 1703 micro
-
α-karotin 166 micro
-
β-karotin 570 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Hozzávalók
alap+rétegezés
-
40 dkg babapiskóta
krém
-
1.2 l tej
-
5 nagy db banán
-
2 csomag habfixáló
-
1 csomag zselatinfix
mártogatás
-
4 dl tej
-
10 dkg étcsokoládé
-
10 dkg tejcsokoládé
-
2 csomag vaníliás cukor
tetejére
-
200 ml habtejszín
-
10 dkg étcsokoládé
-
1.5 dl tej
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
alap+rétegezés
- Először az 1,2 liter tejből a pudingporokkal megfőzzük a pudingot a szokásos módon, hagyjuk kihűlni, miközben időnként megkavarjuk.
- Miközben hűl a puding, 2 dl tejben a feldarabolt 10 dkg étcsokoládét és 10 dkg tejcsokoládét állandó kevergetés mellett, felolvasztjuk, hozzáadjuk a 2 cs. vaníliás cukrot. Ha felolvadt, a maradék 2 dl tejet is hozzáöntjük, jól elkavarjuk, hagyjuk hűlni. Ha túl sűrű lenne a mártogatásnál, adjunk még hozzá felforralt tejet.
- Amikor a pudingunk kihűlt, a meghámozott, feldarabolt – én félbevágtam, majd így felkarikáztam – banánokat elkeverjük a pudingban, hozzáadjuk a habfixálóval kemény habbá vert 4 dl tejszínt, óvatosan egyneművé kavarjuk, miközben a zselatinfixet is beleszórjuk.
- Ekkor jöhet az összeállítás. Ennél van a trükk, hogyan lehet körberakni a piskótákat, hogy össze is álljon! Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformának a perem részét ráhelyezzük egy megfelelő nagyságú süteményes tálra, belül, az aljához – ahol találkozik a keret és a tál – körbekenünk a krémből, ebbe fognak először beleállni a csokoládéba mártott piskóták.
- Tehát: A babapiskóta nem cukros felét – én olyan babapiskótából készítettem, aminek az egyik fele cukrozott, így szebb, mutatósabb is – belemártjuk a csokis tejbe, nem áztatjuk el, s körberakjuk a krémbe a tortaperemet belül, szépen sorba, hogy a csokis fele befelé nézzen.
- Ezután jöhet a rétegezés! Az alját mindenképpen a csokis tejbe mártott babapiskótából rakjuk ki, rá a krémből, melyet teljesen a körberakott piskótáig simítsunk ki, hogy majd jól összefogja az egész tortánkat! A további rétegezést addig végezzük, míg el nem fogynak az anyagok, s olyan sorrendben végezzük a csokis tejbe mártott piskóták és tallérok váltakoztatását, ahogyan akarjuk!
- Ha ezzel megvagyunk, a 10 dkg étcsokoládét és vaníliás cukrokat felolvasztjuk állandó kavargatás mellett a másfél dl tejben, majd ha langyosra hűlt, a kemény habbá vert 2 dl tejszínhez adjuk, összevegyítjük őket, rákenjük a tortánk tetejére, de olyan kissé borzasra.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük lefedve, s tálalás előtt levesszük a tortaforma peremét, a tetejét pedig színes dekorcukorral megszórjuk, s szépen lehet is szeletelni.
- Nekem háromféle volt, így szép színes, mutatós lett! Érdemes menteni, mert akár szülinapra, ünnepnapra sem utolsó torta, ezen alkalmakkor is megállja a helyét! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
- Tepsi mérete: 26
- Elkészítettem: 11 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3440
- Feltöltés dátuma: 2016. október 20.
Ajánló
Ehhez most én egy újdonságot kaptam, nem kifejezetten piskótatallér a neve, hanem "Kakaós kerekpiskóta" - a fehér, sima is ugyanez, melyek tartósítószert nem tartalmaznak! Diszkréten ízesítettek - narancs, földimogyoró, diófélék - melyek plusz finom ízt adnak a sütihez! Természetesen a hagyományos piskótatallér is jó, én is készítettem már ebből is! Ha marad ki a mártogatós csokis tejből, azt felhasználhatjuk a tetejére készülő csokoládé felolvasztásához! A banán nem barnul meg, mert azonnal krém veszi körül - tudvalévő, a banán a levegőtől barnul, de így el van zárva tőle! Tudom, a tejszínbe sokan nem tesznek fixálót, de én igen, biztos, ami biztos alapon, ártani nem árt! Megjártam már, így mindig teszek bele! A piskóták között - keret - lehet szeletelni szépen - egyesével vagy kettesével! A megadott személyek számát - "hány főre" - , csak tetszőlegesen írtam be....attól függ, hány fő és hány szeletet eszik belőle! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Gyerekek és felnőttek kedvence......ezt én gyerekeknek készítettem meglepinek - hogy hol, miért, ez maradjon a gyerekek és az én titkom :)...........ebből kifolyólag, ez nagyobb mennyiség, bár több tagú családban bőven elfogy, hiszen hűtőben több napig semmi baja nem lesz, ráadásul fergetegesen finom, a külleme is csábító :)..........szokták mondani, a gyermekek a legnagyobb kritikusok......nos, nagyon-nagyon ízlett nekik, a duplája is elfogyott volna :), s a szülők kérték a receptet, mivel a gyerekek örömmel mesélték otthon, mivel leptem meg őket, s kérték szüleiket, készítsenek nekik ilyet :)..........azt hiszem, ennél többet nem is kell írnom róla...........szerintem a kép is beszédes :)...........nem nehéz elkészíteni - leírni sokkal nehezebb volt :) -, talán a piskótakeretnél kell egy kicsit nagyobb türelem, de megoldható :)............érdemes "eltenni", mert akár szülinapokra, akár ünnepi alkalmakra is kiváló, megállja helyét ez a finomság :).........arányosan lehet csökkenteni a méretet, illetve a mennyiséget.......természetesen már készítettem ilyet, a mi kedvencünk is, nem utolsó sorban saját ötletelés után született :).......