r
Nosalty Logó

Dédikém diós tortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vezsu
Dédikém diós tortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótalapokhoz

A diós krémhez

Összesen 1225 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótalapokhoz

A diós krémhez

Összesen 4894 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótalapokhoz

A diós krémhez

Összesen 318 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1644.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 1225 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    303.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    2685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6577 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1096 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    673 mg
  • Foszfor
    3068 mg
  • Nátrium
    1407 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.1 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2103 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    1967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2080 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3234 micro
Összesen 4894 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A piskótalapokhoz

A diós krémhez

Elkészítés

A piskótalapokhoz

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. 3 fehérjét felverünk egy pici sóval, és 3 ek cukorral habosra. Ekkor egyesével hozzáadunk 3 sárgáját.
  2. 3 ek lisztet elkeverünk 2 ek kakaóval és 1 tk sütőporral. Óvatosan hozzákeverjük a masszához.
  3. Kizsírozott, kilisztezett tortaformában megsütjük. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, 3 lapot készítünk összesen.
  4. A krémhez a tojássárgákat, vaníliát, porcukrot és a vajat alaposan habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a fehérjékból felvert habot és a darált diót.
  5. Finoman elkeverjuk és megtöltjük vele a lapokat. Ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 39808
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 14.

Ajánló

Megsüthetjük szeletnek is, ha készítünk 1 nagy piskótalapot, felvágjuk 3 egyforma darabra és úgy töltjük meg. A krém pont elegendő hozzá. A képen éppen kakaós a tészta, de ha nagyon diósat szeretnénk, akkor a kakaó helyett tegyünk a tésztába darált diót, de akkor kicsit kevesebb lisztet is, hogy ne legyen túl száraz. Én nem tudtam a mai napig eldönteni, hogy melyik a finomabb. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az íz  mindég visszarepít a gyermekkoromba. Amikor kicsi voltam, a nagyi minden szulinapom előtt megkérdezte, mit szeretnék. Én mindég a diós tortát kértem. Csak azt, mert már akkor imádtam... Minden évben, amíg csak élt. Utána anyukám készítette, nekem és a testvéreimnek is. Érdekes módon soha máskor ez a torta nem került az asztalra, csak születésnapokon. És ez így van a mai napig. Ez a mi családi kincsünk. Semmihez nem fogható lágy, krémes, diós íz... De nem szabad a vajat hamisítani! Tessék spórolni és diétázni 364 napot az évben, de nem akkor amikor ez a torta kerül a terítékre. :) A fotó nem  idilli, de amikor készült, 34 fok volt, úgyhogy a hűtőből került csak egy pillanatra elő, még mindenki szedett egy darabot, és ment is vissza. Ezért az a fránya, műanyag tortatálaló. Elnézést, de az ízén semmit nem rontott, és a díszítést anyukám már csak így szokta meg. :)

Hozzávalók

A piskótalapokhoz

A diós krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...