r
Nosalty Logó

Darázsfészek tojás nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Darázsfészek tojás nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tojás nélküli darázsfészekhez

A tölteléknek

A leöntéshez

Összesen 819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tojás nélküli darázsfészekhez

A tölteléknek

A leöntéshez

Összesen 4928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tojás nélküli darázsfészekhez

A tölteléknek

A leöntéshez

Összesen 352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    258.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4610.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.7 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1093 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 4928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tojás nélküli darázsfészekhez

A tölteléknek

A leöntéshez

Elkészítés

A tojás nélküli darázsfészekhez

  1. Az élesztőt kevés langyos cukros tejbe keverjük, és felfuttatjuk.
  2. A lisztbe keverjük a sót, 5 dkg cukrot, a felfutott élesztőt. 4 ek olvasztott margarinnal és annyi tejjel, amennyit felvesz, közepesen lágy tésztát dagasztunk. Langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
  3. Téglalappá nyújtjuk, hogy a tészta csak ujjnyi vastag legyen. Megkenjük olvasztott margarinnal, és egyenletesen rászórjuk a cukros darált diót. Kicsit lelapogatjuk. Hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, és kb. 3 cm vatag csigákká szeleteljük. (Nekem 15-16 darab szokott lenni.)
  4. Margarinnal kikent, lehetőleg magas falú tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé, de előtte a csigák oldalát is megkenjük olvasztott margarinnal, hogy majd ne tapadjanak össze sütéskor.
  5. A csigák tetejét is megkenjük margarinnal, és tetejüket megszórjuk kristálycukorral. Pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik, azaz kb.15 percet.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk 30 percre. A sütés vége előtt 10 perccel egyenlően elosztva és gyorsan rákanalazzuk a csigákra a vaníliás cukorral elkevert tejszínt.
  7. Ha kész, átborítjuk egy másik tepsire, onnan pedig rácsra vagy deszkára. Így gyorsabban hűl, nem marad gőzös, és nem utolsósorban hamarabb ehető.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35x7
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 30618
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 24.

Ajánló

Laktató leves mellé második fogásnak kitűnő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban nem volt divat a mindennapos sütizés. Így kelt tészákkal se kényeztettek el minket gyerekeket, már csak azért sem, mert azt meg gép híján kézzel kellett dagasztani, és se mamám, se anyukám csuklója nem nagyon bírta. Viszont én imádtam mindent, ami kelt tésztából készült. Emlékszem, először a darázsfészket könyörögtem ki anyukámtól. Annyira jól sikerült, és mi annyit dicsértük a húgommal és apukámmal, hogy aztán szerencsénkre már többször is nekiállt, ha sütizhetnékünk volt. Azóta is mindig neki ajánlom gondolatban az első tekercset, akárhányszor csak készítem.

Hozzávalók

A tojás nélküli darázsfészekhez

A tölteléknek

A leöntéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...