Darált hússal rakott sertésszelet
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
150g sertéshús249 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g ajvár40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
874
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g sertéshús498 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g ajvár80 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
Összesen
1745
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
22.5g csiperkegomba5 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
27.1g sertéshús45 kcal
-
9g főzőtejszín12 kcal
-
9g ajvár7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
13.5g darált sertéshús25 kcal
-
4.5g vaj32 kcal
-
4.5g sajt16 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
Összesen
158
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.7 g
Zsír
-
Összesen 64 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1461.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 747 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 362.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
874
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.4 g
Zsír
-
Összesen 128 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 491 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2923.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 513 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 1493 mg
-
Nátrium 601 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 724.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 623 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 359 mg
-
Retinol - A vitamin: 601 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
1745
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
-
250 g csiperkegomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
100 g főzőtejszín
-
100 g ajvár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
150 g darált sertéshús
-
50 g sajt
Elkészítés
- A gombát megtisztítjuk, a nagyságuktól függően ketté vagy négybe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk.
- A tejszínt elkeverjük az ajvárral és kb. 30 ml vízzel. Sóval, borssal ízesítjük.
- 1 ek olajat egy serpenyőben felforrósítunk. A húst oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Sóval, borssal ízesítjük, kivesszük.
- A darált húst a visszamaradt pecsenyezsírban megpirítjuk. Kivesszük.
- A maradék olajban a hagymát és a gombát megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük a tejszínes-ajváros keverékkel.
- A hús szeleteket egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. Elosszuk rá a darált húsos masszát.
- 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 45 percig sütjük, ráreszeljük a sajtot, és további 45 percig sütjük.
- Megszórjuk a petrezselyemzölddel.
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10069
- Feltöltés dátuma: 2013. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A darált húsos masszát ízesíthetjük egy kis cayenne borssal is. Tálaljuk burgonyapürével, salátával.