r
Nosalty Logó

Darált hússal rakott sertésszelet

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Darált hússal rakott sertésszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 874 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1745 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1461.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 874 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.4 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2923.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1493 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1745 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, a nagyságuktól függően ketté vagy négybe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk.
  2. A tejszínt elkeverjük az ajvárral és kb. 30 ml vízzel. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. 1 ek olajat egy serpenyőben felforrósítunk. A húst oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Sóval, borssal ízesítjük, kivesszük.
  4. A darált húst a visszamaradt pecsenyezsírban megpirítjuk. Kivesszük.
  5. A maradék olajban a hagymát és a gombát megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük a tejszínes-ajváros keverékkel.
  6. A hús szeleteket egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. Elosszuk rá a darált húsos masszát.
  7. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 45 percig sütjük, ráreszeljük a sajtot, és további 45 percig sütjük.
  8. Megszórjuk a petrezselyemzölddel.
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10069
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A darált húsos masszát ízesíthetjük egy kis cayenne borssal is. Tálaljuk burgonyapürével, salátával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...