r
Nosalty Logó

Darált húsos táska olívabogyós túróval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Darált húsos táska olívabogyós túróval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az olívabogyós túróhoz

Összesen 1025 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az olívabogyós túróhoz

Összesen 2052 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az olívabogyós túróhoz

Összesen 116 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1291 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    2355 micro
Összesen 1025 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    123.7 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3895.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    634 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    2583 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    4710 micro
Összesen 2052 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    325 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az olívabogyós túróhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és mossuk. Az újhagymát vékony karikára, a paprikát kis kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk.
  2. A darált húst az olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és a sűrített paradicsomot és tovább pirítjuk. Sóval, borssal, chilivel és oregánóval ízesítjük. Felöntjük 100 ml vízzel, felfőzzük és forrástól számított, további 5 percet főzzük. Hűlni hagyjuk.
  3. A tésztához a túrót simára keverjük a tejjel, olajjal és csipet sóval. A tojást felverjük és kb. a felét a túróhoz keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a túrós masszához adjuk. Sima tésztává gyúrjuk. A tésztát 2 darabara osztjuk, majd mindegyiket oválisra (kb. 21 x 25 cm) kinyújtjuk.
  4. A darált húst elosztjuk a kinyújtott tészták egyik felére. A tészta széleit a megmaradt tojással bekenjük. Az üresen hagyott felüket visszahajtjuk a megpakoltra, és a szeleket összenyomjuk. Sütőlapra tesszük. A megmaradt tojással megkenjük a tetejüket, és chilivel, ill. oregánóval megszórjuk.
  5. 200 fokra előmelegitett sütőben 15-20 percig sütjük.
  6. Az olívabogyókat apróra vágjuk. Az oregánót megmossuk, durvára vágjuk. Mindkettőt összekeverjük a tóróval, a citromlével és az olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük. Ezt kínáljuk a még meleg húsos táskák mellé.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13120
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 21.

Ajánló

Száraz vörösbor illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Melegen fogyasszuk, mert úgy igazán finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az olívabogyós túróhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...