Darált húsos táska olívabogyós túróval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
63g sovány túró59 kcal
-
20g tej11 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
A töltelékhez
-
230g újhagyma44 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
125g darált marhahús178 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
8 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Az olívabogyós túróhoz
-
63g sovány túró59 kcal
-
15g fekete olajbogyó17 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1025
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
125g sovány túró118 kcal
-
40g tej22 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A töltelékhez
-
460g újhagyma88 kcal
-
400g paprika66 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
250g darált marhahús355 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
16 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Az olívabogyós túróhoz
-
125g sovány túró118 kcal
-
30g fekete olajbogyó35 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2052
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
7.1g sovány túró7 kcal
-
2.3g tej1 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
26g újhagyma5 kcal
-
22.6g paprika4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
14.1g darált marhahús20 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
1.1g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Az olívabogyós túróhoz
-
7.1g sovány túró7 kcal
-
1.7g fekete olajbogyó2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
116
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 61.8 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1947.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 813 mg
-
Nátrium 505 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 422.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 317 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 1291 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 2876 micro
-
Lut-zea 2355 micro
Összesen
1025
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 123.7 g
Zsír
-
Összesen 78.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3895.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 844 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 1626 mg
-
Nátrium 1009 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 845.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 296 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 324 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 634 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 306 micro
-
Kolin: 428 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 2583 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 4710 micro
Összesen
2052
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 325 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
-
5 db újhagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
250 g darált marhahús
-
1 ek olívaolaj
-
2 dkg sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Az olívabogyós túróhoz
Elkészítés
A tésztához
- A zöldségeket megtisztítjuk és mossuk. Az újhagymát vékony karikára, a paprikát kis kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk.
- A darált húst az olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és a sűrített paradicsomot és tovább pirítjuk. Sóval, borssal, chilivel és oregánóval ízesítjük. Felöntjük 100 ml vízzel, felfőzzük és forrástól számított, további 5 percet főzzük. Hűlni hagyjuk.
- A tésztához a túrót simára keverjük a tejjel, olajjal és csipet sóval. A tojást felverjük és kb. a felét a túróhoz keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a túrós masszához adjuk. Sima tésztává gyúrjuk. A tésztát 2 darabara osztjuk, majd mindegyiket oválisra (kb. 21 x 25 cm) kinyújtjuk.
- A darált húst elosztjuk a kinyújtott tészták egyik felére. A tészta széleit a megmaradt tojással bekenjük. Az üresen hagyott felüket visszahajtjuk a megpakoltra, és a szeleket összenyomjuk. Sütőlapra tesszük. A megmaradt tojással megkenjük a tetejüket, és chilivel, ill. oregánóval megszórjuk.
- 200 fokra előmelegitett sütőben 15-20 percig sütjük.
- Az olívabogyókat apróra vágjuk. Az oregánót megmossuk, durvára vágjuk. Mindkettőt összekeverjük a tóróval, a citromlével és az olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük. Ezt kínáljuk a még meleg húsos táskák mellé.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13120
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 21.
Ajánló
Száraz vörösbor illik mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Melegen fogyasszuk, mert úgy igazán finom.