r
Nosalty Logó

Darált húsos, szaftos rakott krumpli

Dr. Nicole
Darált húsos, szaftos rakott krumpli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

708
Kalória
35.3g
Fehérje
63.1g
Szénhidrát
36g
Zsír
407g
Víz
319.1g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1377.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    407 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    664 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20546 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 708 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.2 g

Zsír

  • Összesen
    252.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9640.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1512 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    843 mg
  • Foszfor
    3856 mg
  • Nátrium
    3018 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    441.6 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    2849 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1561 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    486 mg
  • D vitamin:
    501 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    550 micro
  • Kolin:
    2081 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4645 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    1663 micro
Összesen 4953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3221 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a krumplit, megmossuk a tojásokat. A krumplit és a tojásokat is felrakjuk főni sós vízben.
  2. Eközben egy serpenyőben felhevítjük az 1 kanálnyi sertészsírt, majd rárakjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk. Magasabb lángon lepirítjuk, majd takarékra vesszük, lefedjük, és hagyjuk megfőni/puhulni.
  3. Amikor megfőtt a hús, ráöntjük a paradicsomszószt, mehet bele egy kis cukor, a bazsalikom, és összerottyantjuk.
  4. Amikor megfőtt a krumpli és a tojások, leszűrjük, és átmossuk hideg vízzel, hogy hamarabb meghűljenek.
  5. Amikor tehát minden részlet megvan, kikenjük a tepsit (vagy jénait), és alulra mehet a karikára vágott krumpli, egy kis só, rá a szintén felkarikázott tojás, virsli (én tettem bele egy kis maradék kolbászt is, ami volt a hűtőben), tejföl, darált húsos massza. Ezután újra krumpli, és attól függően, ki mekkora tepsibe rakja, annyi réteg.
  6. Mindenképpen legfölülre tegyük a krumplit, rá még egy nagy adag tejföl, és mehet a sütőbe. Nem kell lefedni, hiszen minden alapanyagunk főtt, csak össze kell egy kicsit sütni az ízeket. Én addig sütöttem, amíg szépen meg nem pirult a tejföl a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Már nagyon régen ettünk rakott krumplit, viszont a nagyobbik fiú nemigazán szereti. Gondoltam, újítok rajta egy kicsit, hátha jobban megeszi, ha nem olyan száraz. Az ötlet nem volt rossz ;)

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...