r
Nosalty Logó

Darált húsos-sajtos póréleves

Glaser
Darált húsos-sajtos póréleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

698
Kalória
33.9g
Fehérje
14.3g
Szénhidrát
52g
Zsír
156.3g
Víz
78.8g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2790 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1333.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1915 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 698 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    207.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5333.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    3653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    625.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    766 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7660 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3530 micro
Összesen 2790 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A pórét és a hagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, durvára reszeljük.
  2. Az olajat egy fazékban felforrósítjuk, hozzáadjuk a húst, és kb. 8 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a pórét és a sárgarépát, további 1-2 percig dinszteljük.
  3. Felöntjük a levessel, hozzákavarjuk a sajtot. Sóval, borssal ízesítjük, lefedve kb. 10 percig főzzük.
  4. A levest borssal és szerecsendióval pikánsra ízesítjük, petrezselyemmel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p

Kalóriaszegénynek nem nevezhető ez a leves, de azért néha megéri elkészíteni, mert nagyon finom. Friss kenyérrel.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...