r
Nosalty Logó

Darált húsos penne tejszínes-tejfölös mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Alkonyat
Darált húsos penne tejszínes-tejfölös mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsos részhez

Köret

Összesen 1314 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsos részhez

Köret

Összesen 5251 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsos részhez

Köret

Összesen 197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2054.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    952 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 1314 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    293.3 g

Zsír

  • Összesen
    251.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8217.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    556 mg
  • Kálcium
    942 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    3810 mg
  • Nátrium
    2290 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1646.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1265 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 5251 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Húsos részhez

Köret

Elkészítés

Húsos részhez

  1. A hagymát apró kockára vágjuk, megszórjuk sóval, és pici olívaolajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a kinyomott fokhagymákat, a felcsíkozott bacon szeleteket, majd a darált húst, és addig kevergetjük, míg a hús ki nem fehéredik.
  3. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük szerecsendióval és egy pici ételízesítővel ízesítjük, majd felöntjük vízzel, és hagyjuk főni.
  4. Mikor megpuhult a hús, megszórjuk liszttel, ráborítjuk a tejszínt, majd a tejfölt is, hozzáadjuk a felaprított snidlinget, és egyet rottyantunk rajta.

Köret

  1. Enyhén sós, olajos vízben kifőzzük a tésztát.
  2. Majd a hússal együtt tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 164
  • Össznézettség: 79201
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Darált húsos penne tejszínes-tejfölös mártással
Alkonyat 83 recept

Gyors, egyszerűen elkészíthető főétel, ami isteni finom és nagyon laktató! :-)

Hozzávalók

Húsos részhez

Köret

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...