r
Nosalty Logó

Dán tejberizs hántolt mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Macsek
Dán tejberizs hántolt mandulával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 389 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    135.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3307.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1528 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 3103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet, tegyük bele a rizst, hagyjuk pár percig főni, amíg a rizs teljesen fel nem szívja a vizet (illetve amíg a víz elpárolog).
  2. Tegyük hozzá a tejet, kis lángon melegítsük fel, és kb. 30 perc alatt pároljuk a rizst kásásra.
  3. Vágjuk félbe a vaníliarudat, kaparjuk ki a magokat, és az üres vaníliarúddal együtt tegyük a rizshez. Pároljuk 30 percig fedő nélkül gyakori kevergetés mellett. (Ha nincs vaníliarúd, helyettesíthetjük 1-2 csomag vaníliás cukorral is. Ekkor nem szükséges tovább párolni.)
  4. Tegyük hozzá a cukrot és keverjük el azt is.
  5. Ha kész, hagyjuk lehűlni és távolítsuk el a vaníliarudat.
  6. Időközben: amennyiben csak hámozatlan mandulánk van, öntsünk rá forrásban levő vizet, hámozzuk meg, majd daraboljuk apróra.
  7. Verjük habbá a tejszínt.
  8. A lehűtött tejberizshez hozzákeverjük a felaprított mandulát, és óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot. Tegyünk a tetejére cseresznyeszószt.
  9. Végül: ne felejtsünk egy darab egész mandulaszemet elrejteni az egész tál tejberizsben és indulhat a játék! :-)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3140
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 16.

Ajánló

Nem komplikált, érdemes elkészíteni. A belekevert tejszínhab teszi habkönnyűvé e desszertet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dán tejberizs hántolt mandulával
Macsek 4 recept

Dán habkönnyű, de laktató hagyományos karácsonyi desszert, mely egy egyszerű játékot is takar. Az egész tál tejberizs aprított mandulái között egyetlen szem egész mandulát kell hagyni, hogy azt étkezés közben a társaságból valaki megtalálja, amiért egy apró ajándék jár cserébe. :-) Amennyiben azt is szétrágják, nem jár érte semmi sem. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...