r
Nosalty Logó

Dalmata torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Dalmata torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 3841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    257.9 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4857 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1449 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 3841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A forma előkészítéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a lisztes masszához keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport.
  3. Vajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, majd megsütjük a tortát.
  4. A krémhez felverjük a tejszínt, majd lassanként hozzáadjuk a habfixálót.
  5. A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, és a tejszínből előbb egy keveset, majd az egészet hozzákeverjük. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet, és hűlni hagyjuk.
  6. Az étcsokoládét is vízgőz felett olvasztjuk meg, és a megdermedt krémre pöttyöket nyomunk belőle. Kb 2 óra alatt megdermesztjük a hütőben.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 36935
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 16.

Ajánló

Arra ügyeljünk, hogy az étcsoki ne legyen meleg, mert felolvasztja a fehércsokis krémet, én így jártam!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Az agusztusi Blikk Nők Konyha című újságban találtam a receptet. Anyukám szülinapjára el is készítettem. A krém valami fantasztikus, a tejszínhab és a fehércsoki együtt nyerő páros. Sikere lett a családban, azt hiszem, ezt is többször el kell készítenem.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A forma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...