r
Nosalty Logó

Currys zellerkrémleves pirított császárszalonnával, pirított kolbásszal és tökmaggal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
TPH.Veracska
Currys zellerkrémleves pirított császárszalonnával, pirított kolbásszal és tökmaggal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Leves

Levesbetét (ízlés szerint)

330
Kalória
10.1g
Fehérje
21.1g
Szénhidrátok
23.4g
Zsír
163.4g
Víz
41.6g
Koleszterin
3.6g
Rost
5.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Leves

Levesbetét (ízlés szerint)

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Leves

Levesbetét (ízlés szerint)

Összesen 1648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Leves

Levesbetét (ízlés szerint)

Összesen 136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    163.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    117 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5293.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    3306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    817.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

Leves

  1. A vöröshagymát összedarabolva olíviolajon megpirítjuk. Fűszerezük: só, bors, ételízesítő.
  2. Felöntjük 2-3 dl vízzel, hozzáadjuk az felkockázott krumplit és zellert. Ha kell, még annyi vizet öntünk hozzá, hogy pont ellepje, és megfőzzük. Közben belerakom a leveskockát.
  3. Ha puhára főtt a krumpli és a zeller, hozzáöntjuk a főzőtejszínt, és fűszerezzük: curry, fokhagymapor, bors. Miután a főzőtejszín is felforrt, botmixerrel összeturmixoljuk az egészet. Kóstolás után még fűszerezzük, ha szükséges.

Levesbetét (ízlés szerint)

  1. Miután kész a leves, megpirítjuk először a csíkokra vágott császárszalonnát, utána pedig a felkockázott kolbászt.
  2. Tálaláskor a már tányérba kiszedett levest megszórjuk a pirított császárszalonnával, kolbásszal, tökmaggal és petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Magyaros karfiolleves

A magyaros karfiolleves egy gyors, könnyű, maradékmentő (mivel a karfiol zsenge zöldjét is belefőzzük), emellett pénztárcabarát leves: egyszerűen elkészíthető, viszont komplex ízű ...

Gerzsenyi Flóra

Sült karfiolos leves

Karfiolból a legfinomabb ételeket akkor készíthetjük, ha jól megsütjük. Ekkor picit veszít a nedvességéből, de belül krémes, kívül roppanós lesz, és a rásült friss és szárított ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!