Currys zellerkrémleves pirított császárszalonnával, pirított kolbásszal és tökmaggal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
TPH.Veracska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Leves
-
40g burgonya23 kcal
-
52g zeller19 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
2g leveskocka7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2g olívaolaj14 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Levesbetét (ízlés szerint)
-
10g császárszalonna39 kcal
-
10g kolbász45 kcal
-
10g tökmag45 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
330
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Leves
-
200g burgonya116 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Levesbetét (ízlés szerint)
-
50g császárszalonna197 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
50g tökmag223 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1648
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Leves
-
16.4g burgonya9 kcal
-
21.3g zeller8 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
41.1g főzőtejszín54 kcal
-
0.8g leveskocka3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Levesbetét (ízlés szerint)
-
4.1g császárszalonna16 kcal
-
4.1g kolbász19 kcal
-
4.1g tökmag18 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
136
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1058.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 661 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 163.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
330
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.5 g
Zsír
-
Összesen 117 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5293.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 699 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 970 mg
-
Nátrium 3306 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 817.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 492 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 481 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
1648
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
Leves
-
1 db zeller
-
1 db vöröshagyma
-
500 ml főzőtejszín
-
1 db leveskocka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
-
ételízesítő ízlés szerint
Levesbetét (ízlés szerint)
-
50 g császárszalonna
-
50 g kolbász
-
50 g tökmag
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
Leves
- A vöröshagymát összedarabolva olíviolajon megpirítjuk. Fűszerezük: só, bors, ételízesítő.
- Felöntjük 2-3 dl vízzel, hozzáadjuk az felkockázott krumplit és zellert. Ha kell, még annyi vizet öntünk hozzá, hogy pont ellepje, és megfőzzük. Közben belerakom a leveskockát.
- Ha puhára főtt a krumpli és a zeller, hozzáöntjuk a főzőtejszínt, és fűszerezzük: curry, fokhagymapor, bors. Miután a főzőtejszín is felforrt, botmixerrel összeturmixoljuk az egészet. Kóstolás után még fűszerezzük, ha szükséges.
Levesbetét (ízlés szerint)
- Miután kész a leves, megpirítjuk először a csíkokra vágott császárszalonnát, utána pedig a felkockázott kolbászt.
- Tálaláskor a már tányérba kiszedett levest megszórjuk a pirított császárszalonnával, kolbásszal, tökmaggal és petrezselyemmel.
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 707
- Feltöltés dátuma: 2021. április 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
TPH.Veracska
1 recept