r
Nosalty Logó

Currys-tojáskrémes melegszendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Currys-tojáskrémes melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 357 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3001.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    1008 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1679 micro
Összesen 1073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    671 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat sós, forró vízben kb. 10 perc alatt keményre főzzük, megpucoljuk.
  2. Aprítógépbe dobjuk a következőket: főtt tojások, hagyma, tv paprika. Összeaprítjuk a géppel.
  3. Kikeverjük a krémet: majonéz, mustár, currypor, só, fehér bors. Hozzáöntjük a felaprított részeket. Az 1 db tojássárgáját belekeverjük a masszába.
  4. A toastkenyereket megkenjük gazdagon a tojásos krémmel, fél szeletke paradicsommal díszítjük, majd a sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12400
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 08.

Ajánló

Reggelire vagy vacsorára, a megszokott melegszendvicskrémes kenyerek helyett, akár egy szelet baconnal felturbózva. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámék minden évben tartanak tyúkokat, sok a tojás, sok tojásos ételötletre van szükség. Most reggelire szerettem volna valami mást, mint rántotta vagy tükörtojás. A Príma Konyha magazin 2010. augusztusi számában találtam ezt a receptet, igaz, ott nem "meleg", hanem "hideg" szendvicsként szerepel...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...