r
Nosalty Logó

Currys-sárgarépás babkrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Redy
Currys-sárgarépás babkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1514.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 632 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7573.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    2445 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    1606 mg
  • Foszfor
    2652 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    135 mg

VÍZ

  • Összesen
    2117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3821 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3209 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    36890 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1146 micro
Összesen 3160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    487 micro
  • β-karotin
    1162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répákat hámozzuk, felkarikázzuk, az egyik répa felét lereszeljük, a babkonzervekről a levet leöblítjük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
  3. A karikára vágott répákat és a babot rátesszük a hagymára, megszórjuk a fűszerekkel, felengedjük vízzel, és forrás után kis lángon kb. 20 percig főzzük.
  4. Ha megfőttek a zöldségek, a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük.
  5. A tűzre visszarakva hozzáadjuk a tejet és a tejfölt, beleszórjuk a reszelt répát, és egyet rottyantunk rajta.
  6. Metélő- vagy medvehagymával megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3180
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyszombatra ajánlja ezt a rostokban gazdag, tavaszváró levest a GoodFood magazin. Hát, mi már nagypénteken megkóstoltuk, és nagyon ízlett mindenkinek a családban! Közeledik a húsvét, reméljük, addig a hó is elolvad!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...