Currys almaleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
250g alma117 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
2g curry por7 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
38g crème fraîche134 kcal
Összesen
368
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
1000g alma468 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
8g curry por26 kcal
-
800g zöldség alaplé56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
150g crème fraîche536 kcal
Összesen
1476
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
8.7g póréhagyma2 kcal
-
43.5g alma20 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
0.3g curry por1 kcal
-
34.8g zöldség alaplé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
6.5g crème fraîche23 kcal
Összesen
62
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 774.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 653 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 232.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 484 micro
Összesen
368
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 95.6 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3096.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 2614 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.9 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 930.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1191 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1937 micro
Összesen
1476
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db póréhagyma
-
1 ek citromlé
-
3 ek vaj
-
2 ek curry por
-
800 ml zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
15 dkg crème fraîche
Elkészítés
- A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, mossuk, a fehér részét vékony gyűrűkre vágjuk. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, a magházát kivágjuk. Az alma kb. ¼-ét apró kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével és félretesszük. A maradék almát durvára vágjuk.
- A hagymát, pórét és a durvára vágott almát 2 ek vajban megdinszteljük. Megszórjuk a curryvel, és további 1 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve közepes hőmérsékleten kb. 20 percig főzzük.
- A póré zöld részét vékonyra vágjuk. A maradék vajban megdinszteljük a póré zöldjét és az almakockákat.
- A levest botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük. 4 tk crème fraîche-t félreteszünk, a maradékot a leveshez keverjük. A levest sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
- A levest tányérokba osztjuk, elosszuk rá a pórés almát. A maradék crème fraîche-vel és curryvel megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2279
- Feltöltés dátuma: 2014. február 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Hidegen, melegen egyaránt finom. A crème fraîche-t helyettesíthetjük tejszínnel is.