r
Nosalty Logó

Cukormentes pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tátika56
Cukormentes pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

819
Kalória
11.1g
Fehérje
95.6g
Szénhidrátok
45.6g
Zsír
60.8g
Víz
186.2g
Koleszterin
8.7g
Rost
25.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    228.1 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5875.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1188 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    2542 mg
  • Nátrium
    1603 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.9 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    303.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1949 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1915 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 4090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

  1. A liszteket átszitáljuk (a teljes kiőrlésű lisztből a szitálást követően a korpát is beleöntjük). Elkeverjük benne a sót, sütőport, cukrot (cukorhelyettesítőt), reszelt citromhéjat, vanília kikapart magját. Hozzáadjuk az előzőleg kisebb kockákra vágott, szobahőmérsékletű vajat, 1 db egész tojást, vizet, tejszínt, s gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.
  2. Hűtőszekrényben, folpack fóliába csomagolva, egy órát pihentetjük.
  3. A pihentetési idő leteltét követően 3 részre osztjuk. Két részt kör alakúra nyújtunk, majd belehelyezzük az előzőleg lisztezett, zsírozott piteformába, villával megszurkáljuk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben (alsó-felső sütés) kb. 10 percig sütjük.
  4. A sütési idő leteltét követően ízlés szerinti lekvárral jó vastagon beborítjuk (ajánlom a savanykásabb lekvárt, én saját készítésű, cukormentes, kökényszilvalekvárt használtam).
  5. A maradék tésztával rácsozzuk, ízlés szerint dekorálhatjuk, ennek már csak a kreativitás szab határt. Felvert tojással gyönyörűen megkenjük a tetejét.
  6. 180 fokos sütőben (alsó-felső sütés), kb. 25-30 percig sütjük. (természetesen sütőfüggő!) Kihűlést követően fogyasztható, de tapasztalatom szerint másnap még finomabb, omlósabb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!