Öntött kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 12% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
125g kalács459 kcal
-
250g tej140 kcal
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
8g vaníliaaroma0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
56 kcal
Az edény kikenéséhez
-
3g margarin18 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
A díszítéshez
-
13g étcsokoládé68 kcal
Összesen
815
kcal
- 12% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
500g kalács1835 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g vaníliaaroma0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
200g cukormentes lekvár222 kcal
Az edény kikenéséhez
-
10g margarin72 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
A díszítéshez
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
3257
kcal
- 12% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
25.3g kalács93 kcal
-
50.5g tej28 kcal
-
6.1g tojásfehérje3 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
1.5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
10.1g cukormentes lekvár11 kcal
Az edény kikenéséhez
-
0.5g margarin4 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
A díszítéshez
-
2.5g étcsokoládé14 kcal
Összesen
165
kcal
- 12% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1234 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 426 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 488 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.7 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
815
kcal
- 12% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.5 g
Zsír
-
Összesen 118.3 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 805 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4935.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 1702 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 842 mg
-
Nátrium 1953 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.8 g
-
Cukor 180 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 247 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 643 micro
-
Kolin: 642 mg
-
Retinol - A vitamin: 324 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 852 micro
Összesen
3257
kcal
- 12% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 l tej
-
3 db tojásfehérje
-
3 db tojássárgája
-
30 ml vaníliaaroma
-
10 ek cukormentes lekvár
Az edény kikenéséhez
-
1 ek margarin
-
1 ek zsemlemorzsa
A díszítéshez
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A szikkadt kalácsot felszeleteljük, és félretesszük.
- Az étcsokoládét lereszeljük, és félretesszük.
- A tojásokat feltörjük, és elválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A fehérjét félretesszük, ebből később habot verünk. A sárgáját belekeverjük a tejbe, beleteszünk 1 ek édesítőport és a vanília aromát.
- Kevergetés közben felforraljuk. Ez teljesen megegyezik a madártej készítésével. Amikor felforrt, beleáztatjuk a szikkadt kalács szeleteket.
- A hőálló kerámiatálat kikenjük margarinnal, és meghintjük a zsemlemorzsával, hogy sütés közben ne ragadjon bele az étel. Beleteszünk az aljára egy sor beáztatott kalácsot, és bekenjük a tetejét lekvárral. Újabb réteg kalács és lekvár következik, ameddig a tál meg nem telik, vagy a kalács el nem fogy.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beletesszük a maradék édesítőport.
- A feltöltött tál tetejére öntjük a tojáshabot, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojáshab egy kicsit megbarnul.
- Tálalás előtt rászórjuk a reszelt étcsokit.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 15901
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.
Ajánló
Mindenkinek, akinek maradék kalácsa van. Nagyon egyszerűen elkészíthető étel. Természetesen cukros változatban is elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zoli
59 recept
A családom egyik nagyon kedvelt desszertje. Akkor készül, amikor valamiért már nem kelendő a kalács, illetve megrendelés érkezik a gyerekek részéről. Nem teljesen diabetikus, mert a kalács szénhidráttartalmát nem szoktuk számolni, csak a cukor mennyiségét korlátozzuk az édesítőszerrel és a vaníliás cukor elhagyásával. A lekvárokat cukormentesen készítjük. Az étel elkészítéséhez szükséges gyümölcs fajtáját a család többségi kívánsága alapján választjuk ki. Az étel elkészítése nem igényel gyakorlatot, ezért az unokák is el tudják készíteni.