r
Nosalty Logó

Öntött kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zoli
Öntött kalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

Az edény kikenéséhez

A díszítéshez

815
Kalória
25.9g
Fehérje
103.7g
Szénhidrátok
29.6g
Zsír
61.7g
Víz
201.3g
Koleszterin
4.4g
Rost
45.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az edény kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 815 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az edény kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 3257 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az edény kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 165 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 815 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4935.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1702 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    1953 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    247 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 3257 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A szikkadt kalácsot felszeleteljük, és félretesszük.
  2. Az étcsokoládét lereszeljük, és félretesszük.
  3. A tojásokat feltörjük, és elválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A fehérjét félretesszük, ebből később habot verünk. A sárgáját belekeverjük a tejbe, beleteszünk 1 ek édesítőport és a vanília aromát.
  4. Kevergetés közben felforraljuk. Ez teljesen megegyezik a madártej készítésével. Amikor felforrt, beleáztatjuk a szikkadt kalács szeleteket.
  5. A hőálló kerámiatálat kikenjük margarinnal, és meghintjük a zsemlemorzsával, hogy sütés közben ne ragadjon bele az étel. Beleteszünk az aljára egy sor beáztatott kalácsot, és bekenjük a tetejét lekvárral. Újabb réteg kalács és lekvár következik, ameddig a tál meg nem telik, vagy a kalács el nem fogy.
  6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beletesszük a maradék édesítőport.
  7. A feltöltött tál tetejére öntjük a tojáshabot, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojáshab egy kicsit megbarnul.
  8. Tálalás előtt rászórjuk a reszelt étcsokit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A családom egyik nagyon kedvelt desszertje. Akkor készül, amikor valamiért már nem kelendő a kalács, illetve megrendelés érkezik a gyerekek részéről. Nem teljesen diabetikus, mert a kalács szénhidráttartalmát nem szoktuk számolni, csak a cukor mennyiségét korlátozzuk az édesítőszerrel és a vaníliás cukor elhagyásával. A lekvárokat cukormentesen készítjük. Az étel elkészítéséhez szükséges gyümölcs fajtáját a család többségi kívánsága alapján választjuk ki. Az étel elkészítése nem igényel gyakorlatot, ezért az unokák is el tudják készíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Rizskoch friss málnával

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!