r
Nosalty Logó

Cukormentes almás morzsás sütemény

NS
Cukormentes almás morzsás sütemény
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A morzsa tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

519
Kalória
8.9g
Fehérje
64.7g
Szénhidrát
26.1g
Zsír
160.5g
Víz
91.9g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
16.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az omlós tésztához

A morzsa tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 519 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az omlós tésztához

A morzsa tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3110 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az omlós tésztához

A morzsa tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 185 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    160.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 519 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    156.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1563.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    388.1 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    962.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 3110 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Az omlós tésztához a lisztet a vajjal, a tojássárgájával, a vízzel, a csipet sóval és a nyírfacukorral összedolgozzuk. Folpack fóliába csomagoljuk, és min. 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A morzsa tésztához a lisztet a sóval, a vajjal, a tejföllel és a nyírfacukorral egynemű masszává dolgozzuk. Folpack fóliába csomagoljuk, és min. 1 órára a fagyasztóba tesszük, hogy teljesen megdermedjen. (Hogy később le tudjuk majd reszelni.)
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Citromlével, fahéjjal és szegfűszeggel ízesíjtük, és kis lángon puhára pároljuk (el kell főnie az összes levét). Hűlni hagyjuk.
  4. Egy piteformát kivajazunk.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. Az omlós tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és a formába simítjuk. A tésztának legyen pereme, de ne lógjon túl a formán. Villával megszurkáljuk, és asütőben 10 percig elősütjük.
  7. A morzsatésztát lereszeljük a reszelő nagy lyukú oldalán.
  8. Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, lekenjük kevés tojásfehérjével, és megszórjuk a darált mandulával. Ráhalmozzuk a tölteléket, és megszórjuk a lereszelt morzsával.
  9. Végül a sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A tésztának és a morzsának egyaránt halvány aranybarnának kell lennie.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 29

Mindig irigykedve olvastam az újságokban a különböző morzsás süteményeknek a receptjeit. Sajnos a legtöbbjük rengeteg cukrot tartalmaz, így nem tudtam beilleszteni a candida diétámba. Aztán nemrégiben francia pitét sütöttem, aminek a tésztájába nem kell cukrot tenni, mégis nagyon finom omlós lett. Ez adta az ötletet az alap omlós tésztához. A többi pedig már jött magától. Egyértelmű volt, hogy milyen tölteléket készítek, mivel imádom az almát. A morzsához pedig addig adogattam ezt azt (lisztet, tejfölt, vajat, stb.), amíg egynemű masszává nem állt össze. Hát így született meg ez a recept!

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...