r
Nosalty Logó

Cukormentes áfonyás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Balogh Cintia
Cukormentes áfonyás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 836 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 5010 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 836 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    383.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2365.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 5010 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk és a felolvasztott vajjal elkeverjük. A sütőpapírral bélelt tortaformánk aljába nyomkodjuk és légkeveréses 160 fokos sütőben 8 percig sütjük.
  2. A mascarponét az édesítőszerrel, a vaníliás cukorral a tojásokkal és a citromhéjjal egy habverő segítségével felverjük, majd a lisztet és a fehérjét is hozzáadjuk a masszához. Végül beleszórjuk az áfonyát és óvatosan átforgatjuk a keveréket.
  3. A kekszes alapra halmozzuk a krémet, majd a forma oldalát ütögetve eloszlatjuk benne. Díszítésnek szórjuk rá a maradék áfonyát és rakjuk vissza a sütőbe addig, amíg aranybarnára nem sül, ez kb. 20-25 perc.
  4. Várjuk meg amíg kihűl, majd szedjük ki a formából.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 33 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 426
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Balogh Cintia 1 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...