r
Nosalty Logó

Cukkinis sütemény Hossó Anitától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Cukkinis sütemény Hossó Anitától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 829 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1520 micro
Összesen 829 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    258.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5461.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1206 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2442 mg
  • Nátrium
    1265 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.8 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    554 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9121 micro
Összesen 4979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, magozzuk, lereszeljük.
  2. A lisztet elkeverjük a dióval, sütőporral, szódabikarbónával, fűszerekkel.
  3. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk az olajat is.
  4. Hozzákeverjük a cukkinit, ha levet eresztene, kinyomkodjuk, majd beletesszük a lisztes keveréket is.
  5. Zsiradékkal kikent, lisztezett tepsibe/muffin-/szufléformába öntjük.
  6. Előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük (a formától függ).
  7. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük, ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21x32
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12732
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Ajánló

Egy gyors, kevert sütemény, egy egyszerű alapanyaggal, de annál különlegesebb ízvilággal! Folpackba csomagolva sokáig eláll, persze csak, ha marad belőle.:) Aki szereti, tehet bele 10 dkg mazsolát is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet még tavaly nyáron kaptam az utcánkban lakó könyvtárosunktól, de valamiért nem került kipróbálásra. Idén sok cukkini termett a kertben, így eszembe jutott a porosodó recept. Az íze kicsit a sárgarépás süteményekre emlékeztet, nagyon finom a fűszerektől. Fázisfotókkal kiegészítve itt látható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...