r
Nosalty Logó

Cukkinis sertéssült csicseriborsóval és szőlővel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Cukkinis sertéssült csicseriborsóval és szőlővel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 876 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1581.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2596 micro
Összesen 876 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.8 g

Zsír

  • Összesen
    165.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6327.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    2990 mg
  • Nátrium
    1731 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.9 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1928.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2516 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    351 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1584 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    9904 micro
  • β-karotin
    25073 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    10385 micro
Összesen 3502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    830 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst mossuk meg, törölgessük szárazra, és vágjuk fel 3 cm-es darabokra. 2 ek olajon pirítsuk meg erősen. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A gyöngyhagymát, fokhagymát, répát tisztítsuk meg. A répát szeljük fel srégen kb 1 cm szélesre. A többit apróra kockázzuk fel. A zellerről távolítsuk el a szálakat, és szintúgy vágjuk kis darabokra. A póréhagymát is megtisztítjuk, és ujjnyi vastagra felvágjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Amiben sütöttük a húst, abba öntsünk 2 ek olajat, és minden zöldséget (kivétel a cukkinit) kicsit fonnyasszunk meg. Adjuk még hozzá az előző este beáztatott csicseriborsót és a húst is.
  4. A borral és levessel öntsük fel, és a sütőben 60 percig süssük.
  5. Röviddel a tálalás előtt a maradék 2 ek olajon erősen megpirítjuk a felkockázott cukkinit. Fűszerezzük, és a húshoz kavarjuk.
  6. Tálalásnál hozzá adjuk még a félbevágott szőlőszemeket, és zsemlével, kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1036
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaftos egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...