r
Nosalty Logó

Cukkinis rakott tészta Ribizli&ReBarbara konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ribizli&ReBarbara
Cukkinis rakott tészta Ribizli&ReBarbara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1256 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3771 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3955.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2716 micro
Összesen 1256 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    177.1 g

Zsír

  • Összesen
    250.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11866.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    3409 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2804 mg
  • Nátrium
    5051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    911 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1568 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1495 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    8147 micro
Összesen 3771 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet felaprítjuk, és elkeverjük a tejfölben, sózzuk, borsozzuk. A sonkát felkockázzuk, a Pannónia sajtot lereszeljük. A cukkiniket megmossuk, végüket levágjuk, és vékonyan felszeleteljük (én legutóbb uborkagyalun reszeltem le). Megsózzuk, és egy félórára félretesszük, hogy levet engedjen. Fél óra múlva kicsavarjuk a levét, és olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  3. Egy jénai tálba beletesszük a cukkinit és a főtt tésztát, összekeverjük. Rámorzsoljuk a márvány- vagy kéksajtot, egyenletesen elosztjuk rajta a sonkát, elkenjük rajta a fűszeres tejfölt, majd a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 35 percig, amíg a sajt színesedni kezd a tetején, megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1099
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 30.

Ajánló

Mivel cukkini az év szinte minden szakában megtalálható, bármikor készíthető. Egy pohár minőségi száraz fehérbor kiemeli az ízeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ribizli&ReBarbara 9 recept

Még évekkel ezelőtt találtam valahol ezt a receptet, és akkor nagyon sokszor, szinte kéthetente elkészítettem, mert annyira ízlett mindenkinek. A barátnőmnek is odaadtam a receptet, és mivel időközben nekem valahogy eltűnt, most tőle kértem "vissza".  Szeretem, mert könnyen elkészíthető, és a hagyma-kéksajt (vagy márványsajt) kombinációja isteni finommá teszi. Tervezem, hogy legközelebb tészta helyett kölessel készítem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...