Cukkinis quiché (cukkinis francia pite)
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.9 g
Zsír
-
Összesen 62.6 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1346.5 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 455 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 271.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 547 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 526 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 239 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2951 micro
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 83.8 g
Zsír
-
Összesen 187.9 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1055 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4039.4 g
-
Cink 138 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 1199 mg
-
Vas 107 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1364 mg
-
Nátrium 889 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 814.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1641 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 62 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 1579 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 718 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8854 micro
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 670 micro
Hozzávalók
Elkészítés
Az omlós tésztához
- A vajat / margarint darabokra szeljük és elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, majd gyúrjuk, épp annyit csak, hogy tésztának összeálljon (ha nem állna össze, egy tk langyos vizet tehetünk bele, de csak ha nagyon muszáj).
- A tésztát fóliába csomagoljuk és eltesszük pihenni a hűtőbe, míg elkészül a feltét.
- A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és besózzuk (kb 1-1,5 csapott ek só mehet rá, kóstolni ne felejtsük el!). Jól kinyomkodjuk és lecsepegtetjük, hogy ne áztassa el a tésztánkat.
- Egy tálban a tejfölt és a tojásokat alaposan összekeverjük habverővel. Ízesítjük sóval (2 tk), borssal, szerecsendióval. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és az átnyomott fokhagymát.
- A tésztát gömböcre formázzuk és vékonyra kinyújtjuk, hozzámérve a pitesütő (quiché-tál) belsejéhez (alapkör + perem). (nem kell kivajazni!)
- Belesimítjuk a tálba, ráhalmozzuk a jól "lé-mentesített" cukkinit, majd a túrót is rámorzsoljuk.
- Meglocsoljuk a tojásos-tejfölös (v. tejszínes) öntettel, és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a teteje picit megpirul (kb 30 perc).
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 1517
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 238354
- Feltöltés dátuma: 2009. július 05.
Ajánló
Egyik variációként kapros tejföllel ajánlom, másik módosulata pedig lehet édeskés paradicsomszósszal (jól harmonizál a pite ízvilágával, főként ha oregánót is teszünk bele).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Végrevalahára megvettük a hőn áhított pitetálamat! :) Nagyon régóta szerettem volna (anno spenóttal) elkészíteni ezt az ételt, de most mégis a cukkini mellett tettem le voksomat, tekintve, hogy ez volt itthon... :) Finom lett, kiadós étel 2-3 főre. A quiche (ejtsd: kish) legalább annyira kedvelt és őshonos étel a franciáknál, mint az olaszoknál a pizza. Mégis, valami miatt nem örvend akkora népszerűségnek. Pedig nagyon finom és sokkal gyorsabban el is készíthető. Továbbá remekül variálható a feltét rajta, nagyon sokféle kombinációban (paradicsom, sonka, spenót, sárgarépa, túró, stb.. még padlizsánnal is el tudom képzelni). A koncepció lényege, avagy amitől quiche a quiche: omlós tésztára helyezünk valamilyen feltétet, és tojásos-tejszínes (sajtos) szósszal leöntjük, mintegy "odafogatva" az alatta levő réteget.