r
Nosalty Logó

Cukkinis quiché (cukkinis francia pite)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukkinis quiché (cukkinis francia pite)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az omlós tésztához

A feltéthez

Összesen 916 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az omlós tésztához

A feltéthez

Összesen 2746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az omlós tésztához

A feltéthez

Összesen 209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.5 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2951 micro
Összesen 916 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    187.9 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1055 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4039.4 g
  • Cink
    138 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1199 mg
  • Vas
    107 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    814.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    62 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1579 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8854 micro
Összesen 2746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A feltéthez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. A vajat / margarint darabokra szeljük és elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, majd gyúrjuk, épp annyit csak, hogy tésztának összeálljon (ha nem állna össze, egy tk langyos vizet tehetünk bele, de csak ha nagyon muszáj).
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és eltesszük pihenni a hűtőbe, míg elkészül a feltét.
  3. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és besózzuk (kb 1-1,5 csapott ek só mehet rá, kóstolni ne felejtsük el!). Jól kinyomkodjuk és lecsepegtetjük, hogy ne áztassa el a tésztánkat.
  4. Egy tálban a tejfölt és a tojásokat alaposan összekeverjük habverővel. Ízesítjük sóval (2 tk), borssal, szerecsendióval. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és az átnyomott fokhagymát.
  5. A tésztát gömböcre formázzuk és vékonyra kinyújtjuk, hozzámérve a pitesütő (quiché-tál) belsejéhez (alapkör + perem). (nem kell kivajazni!)
  6. Belesimítjuk a tálba, ráhalmozzuk a jól "lé-mentesített" cukkinit, majd a túrót is rámorzsoljuk.
  7. Meglocsoljuk a tojásos-tejfölös (v. tejszínes) öntettel, és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a teteje picit megpirul (kb 30 perc).
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 1517
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 238354
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 05.

Ajánló

Egyik variációként kapros tejföllel ajánlom, másik módosulata pedig lehet  édeskés paradicsomszósszal (jól harmonizál a pite ízvilágával, főként ha oregánót is teszünk bele).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végrevalahára megvettük a hőn áhított pitetálamat! :) Nagyon régóta szerettem volna (anno spenóttal) elkészíteni ezt az ételt, de most mégis a cukkini mellett tettem le voksomat, tekintve, hogy ez volt itthon... :) Finom lett, kiadós étel 2-3 főre. A quiche (ejtsd: kish) legalább annyira kedvelt és őshonos étel a franciáknál, mint az olaszoknál a pizza. Mégis, valami miatt nem örvend akkora népszerűségnek. Pedig nagyon finom és sokkal gyorsabban el is készíthető. Továbbá remekül variálható a feltét rajta, nagyon sokféle kombinációban (paradicsom, sonka, spenót, sárgarépa, túró, stb.. még padlizsánnal is el tudom képzelni). A koncepció lényege, avagy amitől quiche a quiche: omlós tésztára helyezünk valamilyen feltétet, és tojásos-tejszínes (sajtos) szósszal leöntjük, mintegy "odafogatva" az alatta levő réteget.  

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...