r
Nosalty Logó

Cukkinis paradicsomos zöldpestos penne mozzarellával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Cukkinis paradicsomos zöldpestos penne mozzarellával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2213.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    1188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1524 micro
Összesen 1466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    423 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. Közben a fokhagymát aprítjuk, egy serpenyőben olajon és és vajon megpirítjuk.
  3. Ezalatt a cukkinit szeleteljük, a paradicsomot nyolcadoljuk, mindkettőt a serpenyőbe tesszük. Rövid idő után belekanalazzuk a pestot. Fűszerezzük, ráöntjük a tejszínt, beleszórjuk az aprított bazsalikomot, az olívabogyókat, rávágjuk a chilit, összekeverjük.
  4. Felszeleteljük a mozzarellát.
  5. Rászedjük a kifőtt tésztát, újból összekeverjük. Tálaljuk.
  6. A tányérra szedjük a tészta felét, ráteszünk három szelet mozzarellát és egy bazsalikomcsúcsot.
  7. Vörösborral jóízűen elfogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1106
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Egy gyors, könnyű, finom mediterrán ízvilágú zöldséges tésztás ételre vágytam. Ez lett belőle az itthoni anyagokból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...