r
Nosalty Logó

Cukkinis-mascarponés spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Buszter
Cukkinis-mascarponés spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1991 micro
Összesen 819 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    144.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2251.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1276 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7964 micro
Összesen 3270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az akármilyen tésztánkat kifőzzük sós vízben. Ha nem használjuk fel rögtön az egészet, akkor hideg vízzel átmossuk, és egy kis olajjal átforgatva zárt dobozban vagy lefóliázva hűtőben eláll fogyasztásig. Így akár reggel el lehet készíteni az ebédet, vagy előző este. :)
  2. Cukkinit megmossuk, lereszeljük nagy lyukú reszelőn (nem kell megpucolni), sózzuk, borsozzuk, így állhat pár percig a tálban, enged némi levet a cukkini, de ez nem gond.
  3. Áttört fokhagymát olívaolajon megdinszteljük kicsit.
  4. Most van egy kis időnk: mascarpone-t a rizstejjel elkavarjuk, hogy folyékony legyen. Ha nincsen rizstej, akkor akármivel, amivel fel tudjuk hígítani, mert nagyon nehéz lesz elkavarni a folyékony cukkinivel (tej, tejszín, húsleves, kókusztej, folyékonyabb joghurt, ha meg tényleg nincsen semmi, akkor vízzel...).
  5. Cukkinit hozzáadjuk a dinsztelt fokhagymához, fedő alatt puhítjuk. Engedni fog egy kis levet, amikor már puha.
  6. Hozzáadjuk a mascarpone-s szószt, lassú lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik kellő állagúra.
  7. Kóstolás után sózzuk, borsozzuk, hogy finom legyen :)
  8. Amikor elkészült a cukkinis szószunk, akkor egy serpenyőben vagy laposabb lábosba, hogy könnyű legyen kavargatni, rakunk tésztát és cukkinis szószt (olajat nem kell), annyi szószt tegyünk bele, hogy jó szaftos legyen, esetleg lehet hígítani valamivel, pl. rizstej.
  9. Tésztával együtt is megkóstoljuk, és ha kell, akkor meg lehet sózni megint. Saját elgondolás szerint akármivel megfűszerezhetjük. Kísérletezzünk, aztán osszuk meg a többiekkel az eredményt.
  10. Egyszerre annyit kavarjunk be a tésztával, amennyi rögtön el is fogy, mert a tészta beissza a szószunkat, és akkor száraz lesz. Viszont ha későbbiekben kavarjuk össze a hűtőből kivett részeket, akkor friss finom lesz, mintha most készült volna.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17645
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 03.

Ajánló

Gyors ebéd-vacsora :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinis-mascarponés spagetti
Buszter 4 recept

Valamit kellett főzni, és csak ez volt itthon :) Nagyon finom lett.... nekem ízlik.... remélem, nektek is fog.  Kicsit hosszú a leírás, de nagyon egyszerű :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...