r
Nosalty Logó

Cukkinis-chilis melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukkinis-chilis melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A feltéthez

A pirítóshoz

Összesen 593 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A feltéthez

A pirítóshoz

Összesen 1777 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A feltéthez

A pirítóshoz

Összesen 227 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1809.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1471 micro
Összesen 593 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5428.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    2813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4414 micro
Összesen 1777 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A feltéthez

A pirítóshoz

Elkészítés

A feltéthez

  1. Feltét: vékonyra vágjuk a cukkinit, akár hosszában, akár keresztben, kb. 5 mm-es vastagságúra. Megpucoljuk a fokhagymát, és összekockázzuk, összetépjük a friss mentát.
  2. Serpenyőt hevítünk, majd ha forró, mehet bele az olívaolaj, rá a cukkini, só és bors, majd lefedjük. Kb. 6-8 perc múlva megforgatjuk, és rádobjuk a fokhagymát, 1 perc után a mentát.
  3. Majd a tűzről levesszük. Akkor jó, ha kicsit barna a cukkini.
  4. Pirítós: összekeverjük a tojást, a tejszínt és a chilipasztát. (Sima csípős paprikakém is jó bele!!) A kétnapos kenyérszeleteket egyik oldalon megmártjuk. (Ha puhábban szereted, akkor hagyd kicsit benne, hadd szívja meg magát.)
  5. Tepsibe sütőpapírt helyezünk, és rárakjuk a kenyereket, a tojásos felével felfelé.
  6. Vékony szelet sajtot teszünk rá. Ráhalmozzuk a feltétet.
  7. Húsevőknek: vékony szelet baconnal takarjuk (többel is).
  8. Sütőbe tesszük. Először 10 perc alul-felül sütés, majd 5 perc légkeverés.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2213
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Reggelire, vacsorára. Könnyű és finom.:)

Hozzávalók

A feltéthez

A pirítóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...