r
Nosalty Logó

Cukkini fasírt tojással töltve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Cukkini fasírt tojással töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1171 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    860 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5964 micro
Összesen 292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1075 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3309.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    793 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    970 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3442 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23854 micro
Összesen 1171 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1348 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkini végeit levágjuk, megmossuk, és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, és állni hagyjuk 0,5-1 órát.
  2. A zsemléket beáztatjuk a tej és víz keverékébe.
  3. A cukkinit és a zsemléket is kicsavarjuk. Egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, ráütünk 1 db tojást.
  4. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk és a cukkinihez adjuk.
  5. Hozzáadunk 4 dkg zsemlemorzsát. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és 1 ek olívaolajon megdinszteljük. Ezt is a cukkinihez adjuk.
  6. Egy őzgerincformát kikenünk olívaolajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.
  7. Beleteszünk egy réteget a cukkini fasírtból, és ebbe belenyomkodjuk a 4 db főtt tojást. Erre simítjuk a cukkini fasírt többi részét úgy, hogy fedje a tojásokat. Egy kevés zsemlemorzsával megszórjuk, és hideg sütőbe téve 200 fokon kb. 45-50 percet sütjük.
  8. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7284
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkini fasírt tojással töltve
Gonoszka1 428 recept

Nagyon olcsón kaptam friss és szép cukkinit a piacon. Ezért ezt készítettem szombaton ebédre. Rizzsel és túrós-joghurtos-petrezselymes mártással tálaltam. 10 dkg 128 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...