Cukkini fasírt 5. - vegán
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
125g cukkini20 kcal
-
38g zabpehelyliszt152 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
-
3g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
500g cukkini81 kcal
-
150g zabpehelyliszt606 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
11g só0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
56.4g cukkini9 kcal
-
16.9g zabpehelyliszt68 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
5.6g zsemlemorzsa22 kcal
-
1.2g só0 kcal
-
19.2g napraforgó olaj170 kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1590.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 1174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 117 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2601 micro
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.8 g
Zsír
-
Összesen 188 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6362.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 950 mg
-
Nátrium 4697 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 468.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 628 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10402 micro
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 718.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 530 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1174 micro
Hozzávalók
-
50 dkg cukkini
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál ételízesítő
-
1 kk majoranna
-
1 kk oregánó
-
5 dkg zsemlemorzsa
-
1 ek só
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Reszeljük le a cukkinit (tökreszelő, nagyobb lyukon).
- Sózzuk meg a cukkinit, és keverjük össze úgy, hogy mindenhol érje a só.
- Egy lábosban tegyük fel melegedni az olajat (kis lángon, ne hevüljön gyorsan és túl), 1,5-2 cm-ig érjen az edény falán nézve.
- Ha levet eresztett a cukkini, nyomkodjuk ki, és öntsük le a levét.
- Tegyük hozzá a lisztet, fűszerezzük (sót ekkor már ne tegyünk bele, az csak a leve kiengedéséhez kellett és elegendő mennyiséget magába is szívott) és alaposan keverjük össze.
- Mélytányérba öntsünk egy nagyobb marék zsemlemorzsát.
- A cukkinis masszából dió nagyságú golyókat, vagy rudakat formázzunk, és hempergessük meg a zsemlemorzsában.
- Csipet zsemlemorzsával próbáljuk ki, hogy megfelelő meleg-e az olaj (ha a morzsa rögtön el kezd sercegve sülni, akkor megfelelő).
- Közepes lángon süssük aranybarnára a pogácsákat (figyelve arra, hogy az olajban sercegve süljön, vagyis ne hűljön ki az olaj). Ha kissé lehűlt, várjunk egy kicsit, amíg a következő adagot sütjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 1666
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 85
- Össznézettség: 177549
- Feltöltés dátuma: 2010. november 29.
Ajánló
A liszt fajtájától is függ, mennyire lesz formázható a massza. Ha nem akar összeállni, bele lehet ütni egy tojást (pl. a teljes kiőrlésű tönköly- vagy rozsliszttel kellően ragacsos, nem kell bele tojás. Az egészségesebb elkészítésre tekintettel szűken bánjunk az olajjal, amiben sütünk. Egyszerre max. 4-5 db fasírtot süssünk, hogy ne hűtse le nagyon az olajat. A képen látható fasírtok teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készültek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nem vagyok vegetáriánus, de nagyon ritkán eszem húst. Egyszerűen azért, mert nem kívánom, nem igazán szeretem. Ennek ellenére vannak olyan ételek, amelyeket szívesen megennék, azonban csak húsból lehet elkészíteni, legalábbis eddig ezt gondoltam. Mert hogy is lehetne steak-et készíteni, mondjuk padlizsánból vagy fasírtot cukkiniből? Egyszerűen! És számomra is meglepő módon a fasírt illata alapján nem is lehet megállapítani, hogy nincs benne husi. Kitűnő önmagában, köretnek vagy akár főzelék feltétnek is, de még szendvicsben is el tudom képzelni.