r
Nosalty Logó

Csupacsoki torta Kaporkától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kaporka2011
Csupacsoki torta Kaporkától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Torta összeállítása

Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Torta összeállítása

Összesen 4014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Torta összeállítása

Összesen 333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    239 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2854.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.9 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1541 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1511 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 4014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Torta összeállítása

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a puha vajjal és a porcukorral, majd beleforgatjuk az összes száraz összetevőt.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és ügyesen, hogy meg ne törjük a habot, hozzákeverjük a többi anyaghoz.
  3. Az így elkészült masszát 20 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A tésztát tűpróbával ellenőrizzük már 20 perc után, nehogy megégjen vagy kiszáradjon.

Krém

  1. Tejben csomómentesre keverjük a keményítőt, majd hozzáadjuk a csokoládét, és folyamatos keverés mellett elkezdjük felfőzni a krémet. Kb 12-15 percig kell folyamatosan kevergetve főzni ahhoz, hogy besűrűsödjön és sűrű kenhető krémmé váljon a kezdetben csokis tejnek kinéző anyag.

Torta összeállítása

  1. Mikor a piskóta kihűl, középen elvágjuk. Az egyiknek a tetejét jól megkenjük a csokoládés krémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot. Ezután az egész tortát bekenjük a csokoládékrémmel.
  2. Végül tetszés szerint díszítjük dekorcukorral, dióval, marcipánnal vagy bármi mással, ami van otthon. Én itt kis ostyavirágokat használtam.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2835
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kaporka2011 12 recept

Munkahelyi sütivásárra készítettem ezt a csokis tortát. Állítólag jól sikerült :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...