Csupa szilvás kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
60g finomliszt218 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
5 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
15g tej8 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
A töltelékhez
-
20g szilva9 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
4 kcal
-
7 kcal
-
6g szilvalekvár9 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
4g babapiskóta13 kcal
A tetejére
Összesen
450
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
150g tej84 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez
-
200g szilva86 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g aszalt szilva72 kcal
-
60g szilvalekvár93 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
35g babapiskóta132 kcal
A tetejére
Összesen
4511
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
36.3g finomliszt132 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
3 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
6.1g habtejszín18 kcal
-
9.1g tej5 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
A töltelékhez
-
12.1g szilva5 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.8g aszalt szilva4 kcal
-
3.6g szilvalekvár6 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
-
2.1g babapiskóta8 kcal
A tetejére
Összesen
272
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 48.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
450
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.5 g
Zsír
-
Összesen 140.1 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 839 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2997.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 590 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 336 mg
-
Foszfor 1459 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 710.1 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 482.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1033 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 146 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 673 micro
-
Kolin: 592 mg
-
Retinol - A vitamin: 973 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 666 micro
-
β-crypt 113 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1003 micro
Összesen
4511
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
600 g finomliszt
-
80 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
5 dkg friss élesztő
-
1 dl habtejszín
-
1.5 dl tej
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
A töltelékhez
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 dkg aszalt szilva
-
3 ek szilvalekvár
-
1 citromból nyert citromlé
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt langyos tejben 1 ek cukorral futtassuk fel.
- A tészta további összetevőiből gyúrjunk hólyagos, egynemű kelt tésztát. De ne túl lágyat, úgy jobban formatartó majd a csavart forma.
- Hagyjuk kelni legalább 70-80 percig.
- Készítsük el a szilvás tölteléket, a szilvákat engedjük ki, csöpögtessük le alaposan, keverjük össze a cukrokkal, citrommal, lekvárral és az apróra vágott aszalt szilvával, majd a babapiskótamorzsával. Hagyjuk kicsit állni, hogy a morzsa megszívja magát a szilvák levével.
- A megkelt tésztát osszuk el 2egyenlőrészre, és nyújtsuk ki őket legalább két, 40 cm hosszú téglalapra. Töltsük meg egyenként a töltelékkel, csavarjuk fel.
- A 2 részből sodorjuk össze óvatosan, zsinórszerűen a kalácsot, majd tekerjük koszorú formában egy 28-cm-es tortaformába, hogy sütés közben is jobban tartsa a formáját.Ha még biztosabbra akarunk menni, a koszorú közepébe is tehetünk egy kisebb, hőálló kerek edényt, vízzel vagy alufóliával bevont papírhengert.
- Kenjük le a tetejét 1 felvert tojással, szórjuk meg hántolt mandulával.
- Hagyjuk még 20 percig kelni. Majd süssük aranybarnára kb. 45 perc alatt 160 fokon.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2655
- Feltöltés dátuma: 2013. március 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy kalács szilvaimádóknak.:-) Mivel én is a táborotokba tartozom, és kedvencem a kelt tészta, most egy fonott, szilvás koszorút készítettem. Húsvétra, de bármikor máskor is kiváló, változatos kalács. Szilvával, szilvalekvárral és aszalt szilvával. Mindenből egy kicsit, de semmiből sem túl sokat. Nem tudom, lehet-e ezt a variációt még fokozni, de nem hiszem. A tejszín, tej keveréke és a gyümölcs nagyon nyerő, szaftos, és még másnap is finom puha.