r
Nosalty Logó

Csupa dió torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csupa dió torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 1299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 10379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 1299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210 g

Zsír

  • Összesen
    558.2 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    253 g
  • Koleszterin
    2230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10786.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    2901 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    945 mg
  • Foszfor
    4358 mg
  • Nátrium
    2183 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1185.1 g
  • Cukor
    820 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2147 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    827 micro
  • Kolin:
    1697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2552 micro
Összesen 10379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A piskótához a tojásokat válasszuk szét. A fehérjéből egy csipet sóval verjünk jó kemény habot.
  2. A tojások sárgáját, a cukorral amennyire csak tudjuk habosra kavarjuk, közben hozzádolgozzuk a vizet is, majd apránként beleforgatjuk a sütőporral és a darált dióval elkevert lisztet. Ha kész vagyunk, a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a lisztes keverékbe.
  3. Egy sütőformát vajazzunk ki, majd kilisztezzük, beleöntjük a tésztamasszát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, két egyenlő részre vágjuk. Bebugyoláljuk konyharuhába, hogy ki ne száradjon, és jöhet a krém.

Krém

  1. A krémhez a 4 tojást, 20 dkg cukrot, valamint a lisztet csomómentesre keverjük, majd nagyon lassú tűzön, sűrű krémet főzünk belőle. Csak addig főzzük amíg egy párat buggyan. Ha kész vagyunk, tegyük félre, és egy-egy kavargatás mellett hagyjuk kihűlni.
  2. A vajat kicsit meglangyosítjuk (ne legyen folyós, csak hogy könnyebben dolgozzunk vele), majd a maradék 15 dkg cukorral, valamint a bourbone vaníliás cukorral habosra keverjük. A diót ledaráljuk. Ha kihűlt a főzött krémünk, hozzákeverjük a vajas krémet, valamint a darált diót.
  3. A díszítésnek szánt diót összetörjük, durvára daráljuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk, rászórjuk a cukrot, vagy akár mézet, és aranybarnára pirítjuk. Mielőtt teljesen megszilárdulna szedjük szét, nehogy összegyógyuljanak, mert aztán törögethetjük.
  4. A tortalapot megszórjuk a pirított diónkkal, majd megkenjük a krémünk 2/3-val, elegyengetjük (ide is szórhatunk a pirított diónkból), majd rátesszük a felső lapot. A torta külsejét a maradék krémmel befedjük.

Díszítés

  1. A befedett tortánkat tetszés szerint díszíthetjük a maradék pirított dióval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5369
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám nagy dió imádó, így a születésnapjára dió tortát szerettem volna csinálni. Ebből az alkalomból készült évekkel ezelőtt ez a torta, az eredeti, kiválasztott receptet már sehol sem találtam/találom, így azóta úgy készül, ahogy emlékszem rá. :D

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...