r
Nosalty Logó

Csupa csoki zebra süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csupa csoki zebra süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 6995 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 323 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    143.9 g

Zsír

  • Összesen
    487.6 g
  • Telített zsírsav
    243 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1006 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6759.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    2207 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    1956 mg
  • Nátrium
    2029 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.1 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    766.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2547 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 6995 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztaréteg készítéséhez a kekszet egy turmixgép segítségével vagy egy zacskóban törjük apró morzsára, és keverjük el alaposan az olvasztott vajjal.
  2. Nyomkodjuk egy tortaforma aljába. Legalább 30-45 percig tegyük be a hűtőbe, hogy megszilárduljon.

Krémhez

  1. A csokikat lassú hőfokon mikrohullámú sütőben, vagy gőz fölött külön-külön olvasszuk fel.
  2. A 2 cs zselatinport is áztassuk be, külön-külön 60-60 ml vízbe. Hagyjuk, hogy megduzzadjon.
  3. A tejszínt verjük habbá. A ricottát, mascarponét, tejet, vaníliás cukrot keverjük ki jó krémesre.
  4. Felezzük meg a krémet, az egyik feléhez adjuk az étcsokit, a másikhoz a fehér csokit, ha túlzottan besűrűsödne bármelyik krém, adhatunk még hozzá tejet. A zebra mintázat elkészítéséhez ugyanis mindenképpen enyhén folyékony állagú krémre van szükségünk.
  5. Adjuk a krémekhez a megmelegítettet zselatinadagokat. Végül a felvert tejszínhab egyik felét adjuk az étcsokis, másik felét a fehér csokis krémhez. Jöhet a tortánk megalkotása :-)
  6. A barna krémmel kezdünk, egy kisebb adagot beleöntünk a tortaforma közepébe. Ugyanígy járunk el a fehér krémmel. Mindig a tortaforma közepére, az előző adagra öntünk krémet. Használjuk el felváltva mindkét krémadagot. Ezzel a módszerrel szép csíkos hatás érhető el.
  7. Hűtsük át a tortánkat legalább 5 óra hosszáig, vagy egy egész éjszaka. Tálalás előtt dekoráljuk a sütit kakaóporral, pralinékkal.
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10754
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 17.

Ajánló

TIPP: A csíkos márványozás módszerét akár kavart tésztánál is használhatjuk:-))), sőt ott még jobban látszik a mintázat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szuper süti receptjét olvashatjátok most, melynél a sütő bizony hidegen marad, csak a hűtőre lesz szükség, és az elkészítéshez max. 60 percre. Az íze álom :-), szinte elolvad a szánkban, jól behűtve finom nyári édesség, dupla csokis hab, mégsem túl édes. A zebra mintázat pedig különleges és igazán mutatós.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...