Csupa csoki kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
11 kcal
-
8g víz0 kcal
-
35 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
főzött krémhez
-
5g cukor19 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g tej28 kcal
-
17 kcal
vajkrémhez
díszítéshez
-
10g csokoládédara55 kcal
Összesen
1235
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
46 kcal
-
32g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
főzött krémhez
-
20g cukor77 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g tej112 kcal
-
68 kcal
vajkrémhez
díszítéshez
-
40g csokoládédara218 kcal
Összesen
4936
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
piskótához
-
11.9g tojás15 kcal
-
14.4g cukor56 kcal
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
2.3g víz0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
főzött krémhez
-
1.4g cukor6 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
14.4g tej8 kcal
-
2.2g cukrozatlan kakaópor5 kcal
vajkrémhez
-
18g vaj129 kcal
-
14.4g porcukor56 kcal
-
2.2g cukrozatlan kakaópor5 kcal
díszítéshez
-
2.9g csokoládédara16 kcal
Összesen
356
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 65.5 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 949.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.6 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 486 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 477 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
1235
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.6 g
Zsír
-
Összesen 261.8 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1081 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3796.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 821 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 522 mg
-
Foszfor 1608 mg
-
Nátrium 685 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 638.2 g
-
Cukor 449 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 207.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1943 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 502 mg
-
Retinol - A vitamin: 1910 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 405 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 806 micro
Összesen
4936
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 15 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
356
kcal
Hozzávalók
piskótához
-
20 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
4 ek víz
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 tk sütőpor
főzött krémhez
-
2 ek cukor
-
2 ek finomliszt
-
2 dl tej
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
vajkrémhez
-
25 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
díszítéshez
Elkészítés
piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját egy méretes üstben a vízzel elkezdjük keverni, habbá verni kézi robotgép legmagasabb fokozatával. Közben adagoljuk hozzá a cukrot. Addig folytatjuk a műveletet, amíg kemény stabil habot nem kaptunk.
- Ezután belekeverjük az olajat, és apránként a sütőporral, kakaóval összeszitált lisztet. A tojások fehérjét fénylő, fehér habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.
- Egy méretes tepsit (nálam ez 28x19 cm) kibélelünk sütőpapírral, és ebbe simítjuk a kakaós masszát. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük. A kész piskótát deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és teljesen kihűtjük. Ezalatt elkészítjük a krémet.
- A főzött krémhez egy kisebb lábaskában a cukrot, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük. Lassú tűzön besűrítjük. Amikor még jó meleg, belekeverjük az átszitált kakaót. Teljesen kihűtjük.
- A vajat habosra keverjük a cukorral és az átszitált kakaóval. Ebbe óvatosan belevegyítjük a kakaós, főzött krémet.
- A téglalap alakú piskótát három lappá vágjuk. A krémet úgy osszuk el, hogy egy 2-3 evőkanálnyi maradjon a piskóta tetejére. Miután megtöltöttük a piskótalapokat, a kész csokis tortát hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd kockákra vágjuk.
- Tetejét csokidarával díszítjük, és kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 19x28
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 200 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 7865
- Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Kisfiam kedvenc süteménye, amit nagyon gyakran sütök. Ezt a fajta vizes piskótát azért szeretjük, mert kissé masszív és jól vágható.