r
Nosalty Logó

Csülök zöldséges paella-val

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Alexandra
Csülök zöldséges paella-val
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1036 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4139 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1274 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1242 micro
  • β-karotin
    3190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 1036 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.9 g

Zsír

  • Összesen
    141.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5095.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2896 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1294.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1334 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1411 micro
  • Kolin:
    885 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    4969 micro
  • β-karotin
    12759 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2039 micro
Összesen 4139 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt megpucoljuk, és megmossuk, majd papíron megszárítjuk.
  2. Miután megszárítottuk, beletesszük sütőzacskóba, és megszórjuk sertéssült fűszerkeverékkel.
  3. Bezárjuk a sütőzacskót, majd előmelegeített sütőbe.
  4. Közben elkészítjük a póréhagymás, zöldséges paella-t. A póréhagymát felkarikázzuk. A sárgarépát megpucoljuk, és szintén felkarikázzuk. A csípős hegyes erős paprikát szintén felkarikázzuk. A karfiolt rózsáira szedjük.
  5. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Beletesszük a póréhagymát, a paprikát. Fedő alatt 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és a karfiolt. Majd tovább pároljuk, ameddig félig meg nem puhul.
  6. A rizst megmossuk, és hozzáadjuk a zöldségekhez. Majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Majd hagyjuk főni még meg nem puhul. (Ha a víz kevésnek bizonyul, akkor lehet pótolni, hogy ne ragadjon le a rizs! )
  7. 1,5 óra elteltével a húst kivesszük a sütőből, és a póréhagymás zöldséges paella-val tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2351
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 05.

Ajánló

A paella-t lehet önmagában is fogyasztani!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csülök zöldséges paella-val
Alexandra 42 recept

Gondoltam, kipróbálok egy olyan receptet, amiben sok póréhagyma kell. Tudniillik én nem igazán vagyok oda a póréhagymás kajákért. De ma végül rászántam magam, hogy kipróbáljak egy ilyen receptet. Ez lett az eredmény. A családnak nagyon ízlett az étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...