r
Nosalty Logó

Csülkös pacal sütőben sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Csülkös pacal sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3346 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1822.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    295.7 g

Zsír

  • Összesen
    125.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10937.5 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    1051 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    624 mg
  • Foszfor
    2981 mg
  • Nátrium
    5946 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    3028.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    431 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    2632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    462 micro
  • β-karotin
    3198 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1923 micro
Összesen 3346 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    229 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csíkozott pacalt gondosan folyóvíz alatt átmossuk, utána negyed órára enyhén ecetes vízbe áztatjuk (szagtalanítani, tisztítani), majd újra folyóvíz alatt átmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. A csülköt is alaposan megmossuk, megszárítjuk, felcsíkozzuk olyan méretűre, mint a pacal.
  3. 2 ek kacsazsíron (aki nem szereti olajon, vagy sertészsíron) a megtisztított, apró kockákra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, és azonmód a húsokat is. Megszórjuk a fűszerekkel és kb. 5 percig így sütögetjük a zsíron, amíg minden porcikája megváltoztatja a színét, kissé megbarnul.
  4. Ha ezt az állapotot elérte, akkor rászeleteljük a paprikát, erőspaprikát, paradicsomot, ráöntünk annyi hideg vizet, hogy majdnem eltakarja, lefedjük és előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Köretnek főtt burgonyát tálalunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x28
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5961
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csülkös pacal sütőben sütve
Évi néni 1830 recept

Néha muszáj ilyen ételeket fogyasztanom. Szerintem ez is hozzátartozik az egészséges élethez. Nem lehet csak folytonosan diétázni. Elvem a mindig mindenből egészséges mennyiségben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...