r
Nosalty Logó

Csücsür

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Paskó atya konyhája
Csücsür
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Öntet

Összesen 732 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Öntet

Összesen 2921 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Öntet

Összesen 169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    926 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 732 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7385.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1846 mg
  • Nátrium
    3703 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 2921 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Öntet

Elkészítés

Tésztához

  1. Gyúrjunk egy rugalmas tésztát!

Töltelékhez

  1. A hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg zsíron, és adjuk hozzá a darált húst. Folyamatosan ízesítve dinszteljük, a végén adjuk hozzá egy kis vizet, és dinszteljük puhára.
  2. A vége felé adjuk hozzá a zsályát is.
  3. A tésztát nyújtsuk ki, szaggassuk, és a tölteléket tegyünk a közepébe. Ezután fogjuk össze, csücsörösítjük, és forró lobogó vízben 4-5 perc alatt kifőzzük!
  4. Öntetnek kefirt mentával és egy csipet sóval elkeverünk, és ezzel tálaljuk a csücsürt!
  5. Olvasztott vajjal és apróra vágott petrezselyemmel is nagyon finom.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12612
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 18.

Ajánló

Meleg előételként vagy főételként is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Paskó atya konyhája 14 recept

Csücsür (csűcsör - szájcsűcsörre hasonlító) régi magyar ételünk egy kicsit újragondolva. A barátfüle ősatyja. Marha, sertés, bárány, csirke... darált hús hagymával, sóval, és más-más húst más alapfűszerezéssel ízesítve. A bárány szereti a mentát, a csirke a tárkonyt, a sertés a zsályát, a marha a durvára őrölt borsot. Tésztában kifőzve, vagy megsütve. Mentával, csipet sóval ízesített kefirrel, vagy csupán olvasztott vajjal, és apróra vágott petrezselyemmel, akár meleg előétel, de főétel is lehet! A régi csücsür a hun konyha ismert és kedvelt étele volt. Nem pirította elő a hagymát és a húst, csak úgy beletette a tésztába, és megfőzte.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...