r
Nosalty Logó

"CSŐRÜLET" (Csőben sült palacsinták)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
"CSŐRÜLET" (Csőben sült palacsinták)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A besamelmártáshoz

Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A besamelmártáshoz

Összesen 2777 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A besamelmártáshoz

Összesen 161 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    154.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3525.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    965 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    591 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1282 micro
Összesen 2777 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    300 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. Egy mély tálban kevés tejet, a lisztet, a felvert tojásokat és a petrezselymet mixerrel alaposan összekeverjük.
  2. Folyamatosan hozzáadjuk a többi tejet és a csipetnyi sót.
  3. Szobahőmérsékleten fél órát pihentetjük.
  4. Közben kockákra vágjuk a mozzarellát, és felaprítjuk a meghámozott paradicsomokat.
  5. Finomra vágjuk a hagymát, fokhagymát és vékony csíkokra szeleteljük a finom sonkaszeleteket.
  6. Az olívaolajban megfonnyasztjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a sonkát és 5 percig mérsékelt lángon pároljuk.
  7. A besamelhez az olvasztott vajban nagyon világosra pirítjuk a lisztet, állandóan kevergetve felengedjük tejjel, szerecsendiót, sót teszünk bele.
  8. A pihentetett tésztához hozzáadjuk a felolvasztott vajat, felspricceljük a szódával, majd kiolajozott sütőben 8-10 db nagyméretű palacsintát sütünk belőle.
  9. A besamel és a paradicsomos szósz felét elosztjuk a palacsintákon és feltekerjük.
  10. A maradék besamelt a tálba öntjük, a palacsintákat belerakjuk, befedjük a maradék paradicsomos szósszal, meghintjük a mozzarella darabkákkal, és forró sütőben kb. 15 percig sütjük.
  11. Melegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 361
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 86330
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 30.

Ajánló

Az olasz konyha kedvelőinek ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"CSŐRÜLET" (Csőben sült palacsinták)
Mártika és Feri 107 recept

A Sága receptversenyére  készült a recept. A "Csőrület" fantázianevet azért adtam az ételnek, mert a szavazataink nagyon-nagyon lassan gyűltek.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...