Csontos bárány steak kakukkfűvel
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hús
-
250g bárányhús668 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Mártás
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
150g alaplé11 kcal
Köret
-
34g koktélparadicsom6 kcal
-
50g kenyér137 kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hús
-
500g bárányhús1335 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Mártás
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
300g alaplé21 kcal
Köret
-
68g koktélparadicsom12 kcal
-
100g kenyér274 kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hús
-
46.9g bárányhús125 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0.6g kakukkfű1 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Mártás
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
28.2g alaplé2 kcal
Köret
-
6.4g koktélparadicsom1 kcal
-
9.4g kenyér26 kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 48.6 g
Zsír
-
Összesen 70.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1650.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 491 mg
-
Nátrium 867 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 228.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 875 micro
-
Lut-zea 121 micro
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 97.2 g
Zsír
-
Összesen 140.2 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3301.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 982 mg
-
Nátrium 1733 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 456.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 601 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1750 micro
-
Lut-zea 242 micro
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 164 micro
-
Lut-zea 23 micro
Hozzávalók
Elkészítés
Hús
- A húst pácoljuk be egy fél órára. Mély tálba öntsünk olívaolajat, dobjunk bele néhány nem túl apróra szeletelt fokhagymát. A hús mindkét oldalát borsozzuk, majd helyezzük a tálba. Fektessünk mellé, rá néhány ág kakukkfüvet, illetve a tetejére is mehetnek fokhagyma szeletek és olívaolaj. Fedjük le, tegyük félre.
- Kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük elő 180 fokra.
- Forrósítsunk fel egy serpenyőt addig, amíg már elkezd füstölni, majd öntsünk bele kevés olívaolajat, és helyezzük bele a húst. Sózzuk, borsozzuk. Ne forgassuk, ne aggódjunk, hogy füstöl, hagyjuk szépen sülni PONTOSAN 2.5 percig, majd fordítsunk egyet rajta, és a másik oldalára is mehet só, bors. Ezt is 2.5 percig süssük.
- Ha fém nyelű serpenyőt választottunk egyszerű dolgunk van, mert rögtön úgy ahogy van, betehetjük a sütőbe. Ha nem, akkor tegyük át egy tepsibe, és tegyük a sütőbe, majdnem több, mint 8 percig süssük. Ez azt eredményezi, hogy médium állagú steak minőséget kapunk. Ha véresen szeretjük, akkor elég 2-3 perc, illetve ha jobban átsütve, akkor 10 perc. Ne féljünk tőle, hihetetlen omlós, puha, enyhén rózsaszín lesz a belseje.
- Ha a nyolc perc letelt, szedjük ki a husit, mehet egy mélyebb tányér közepére, öntsük rá a híg, leveses mártásunkat és kész is.
Mártás
- Amíg a hús sül, elkészíthetjük mellé a mártást, ami nagyon egyszerű. Kevés olívaolajat forrósítunk, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát. Picit pirítjuk (ne barnuljon meg), majd hozzáadjuk a vajat, és ezzel kicsit krémesebb állagot érünk el. Öntsük rá az alaplevet, adjunk hozzá kevés sót, borsot, ha kell (kóstolgassunk bátran), és az apróra vágott, friss petrezselymet.
Köret
- A paradicsomokat dobjuk közepes lángon felmelegített serpenyőbe néhány percre, hogy kicsit megrottyanjanak, épp csak beráncosodjon a kis bőrük és kapjanak némi színt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 6024
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 07.
Ajánló
Mehet mellé egy jó vörösbor, vagy akár schiller is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Azért szeretem a bárányt, mert kicsit izgalmasabb íze van, mint a megszokott csirke, sertés, marha választék, amit a mindennapok során általában mindenhol megtalálunk. Az egyik hipermarket saját termékes sorozatában megjelent nemrég egy elérhető árú, védőgázas csomagolású kivitel, amiben egy darab gyönyörű, középen gömb alakú combcsonttal megspékelt húst kínálnak, gondoltam, kipróbálom. Nem bántam meg. A könnyed, izgalmas ízek önmagukban főszerepet játszanak olyannyira, hogy nem is nagyon kívánkozik mellé túl karakteres köret, amivel a vonalaink megtartását is biztosíthatjuk, ha éppen ez aggasztana minket. Én friss grillezett paradicsomot és ropogós kenyeret tálaltam mellé. Könnyen és gyorsan elkészíthető étel, ami mégis különlegessé tesz egy étkezést.