r
Nosalty Logó

Csontos bárány steak kakukkfűvel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Andrew
Csontos bárány steak kakukkfűvel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hús

Mártás

Köret

Összesen 961 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hús

Mártás

Köret

Összesen 1920 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hús

Mártás

Köret

Összesen 180 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 961 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    140.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3301.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    1733 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1920 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    164 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Hús

Mártás

Köret

Elkészítés

Hús

  1. A húst pácoljuk be egy fél órára. Mély tálba öntsünk olívaolajat, dobjunk bele néhány nem túl apróra szeletelt fokhagymát. A hús mindkét oldalát borsozzuk, majd helyezzük a tálba. Fektessünk mellé, rá néhány ág kakukkfüvet, illetve a tetejére is mehetnek fokhagyma szeletek és olívaolaj. Fedjük le, tegyük félre.
  2. Kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük elő 180 fokra.
  3. Forrósítsunk fel egy serpenyőt addig, amíg már elkezd füstölni, majd öntsünk bele kevés olívaolajat, és helyezzük bele a húst. Sózzuk, borsozzuk. Ne forgassuk, ne aggódjunk, hogy füstöl, hagyjuk szépen sülni PONTOSAN 2.5 percig, majd fordítsunk egyet rajta, és a másik oldalára is mehet só, bors. Ezt is 2.5 percig süssük.
  4. Ha fém nyelű serpenyőt választottunk egyszerű dolgunk van, mert rögtön úgy ahogy van, betehetjük a sütőbe. Ha nem, akkor tegyük át egy tepsibe, és tegyük a sütőbe, majdnem több, mint 8 percig süssük. Ez azt eredményezi, hogy médium állagú steak minőséget kapunk. Ha véresen szeretjük, akkor elég 2-3 perc, illetve ha jobban átsütve, akkor 10 perc. Ne féljünk tőle, hihetetlen omlós, puha, enyhén rózsaszín lesz a belseje.
  5. Ha a nyolc perc letelt, szedjük ki a husit, mehet egy mélyebb tányér közepére, öntsük rá a híg, leveses mártásunkat és kész is.

Mártás

  1. Amíg a hús sül, elkészíthetjük mellé a mártást, ami nagyon egyszerű. Kevés olívaolajat forrósítunk, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát. Picit pirítjuk (ne barnuljon meg), majd hozzáadjuk a vajat, és ezzel kicsit krémesebb állagot érünk el. Öntsük rá az alaplevet, adjunk hozzá kevés sót, borsot, ha kell (kóstolgassunk bátran), és az apróra vágott, friss petrezselymet.

Köret

  1. A paradicsomokat dobjuk közepes lángon felmelegített serpenyőbe néhány percre, hogy kicsit megrottyanjanak, épp csak beráncosodjon a kis bőrük és kapjanak némi színt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5953
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 07.

Ajánló

Mehet mellé egy jó vörösbor, vagy akár schiller is.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csontos bárány steak kakukkfűvel
Andrew 8 recept

Azért szeretem a bárányt, mert kicsit izgalmasabb íze van, mint a megszokott csirke, sertés, marha választék, amit a mindennapok során általában mindenhol megtalálunk. Az egyik hipermarket saját termékes sorozatában megjelent nemrég egy elérhető árú, védőgázas csomagolású kivitel, amiben egy darab gyönyörű, középen gömb alakú combcsonttal megspékelt húst kínálnak, gondoltam, kipróbálom. Nem bántam meg. A könnyed, izgalmas ízek önmagukban főszerepet játszanak olyannyira, hogy nem is nagyon kívánkozik mellé túl karakteres köret, amivel a vonalaink megtartását is biztosíthatjuk, ha éppen ez aggasztana minket. Én friss grillezett paradicsomot és ropogós kenyeret tálaltam mellé. Könnyen és gyorsan elkészíthető étel, ami mégis különlegessé tesz egy étkezést.

Hozzávalók

Hús

Mártás

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...