r
Nosalty Logó

Csontolt csirke töltve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Csontolt csirke töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1120 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4475 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 1120 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.1 g

Zsír

  • Összesen
    370 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    2071 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4455.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2321 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1171.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    968 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    956 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1982 micro
Összesen 4475 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét kicsontoljuk, kiterítjük, fóliával letakarva, óvatosan kissé kiklopfoljuk. Ízlés szerint fűszerezzük, és betesszük a hűtőbe, amíg a töltelék elkészül.
  2. A főtt tojásokat apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a főtt kukoricát, a reszelt hagymát, a fokhagymát, sót, borsot, 2 ek olajat és végül a 2 felvert tojást.
  3. A csirkén elterítjük a tölteléket, az egyik oldalát visszahajlítjuk a feléig, majd a másik felét ráborítjuk, és körbevarrjuk.
  4. Tűzálló tálba helyezzük, megkenjük olajjal, alá is öntünk kb. 100-150 ml olajat, 50 ml vizet, lefedjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Az utolsó 10 percben fedő nélkül sütjük. Melegen, de nem forrón szeleteljük. Tálalhatjuk főtt reszelt burgonyával, amit meglocsolunk a hús szaftjával.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4940
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 15.

Ajánló

Hidegen is tálalhatjuk uzsonnára, vacsorára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csontolt csirke töltve
Csiki Piroska 230 recept

Nem olyan szakszerűen csontoltam, mint ahogy itt látható. Én a mellénél kezdtem, és bevarrtam, nem kötöztem. Sütés után könnyen el lehet távolítani a varratot. 15-20 perc alatt kész voltam a csontolással. Azóta még egyszer elkészítettem, és a kukorica helyett gombát használtam. Azzal talán még finomabb volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...