r
Nosalty Logó

Csokoládétorta Sally konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládétorta Sally konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1029 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 1029 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    390.3 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4841.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1034 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    2100 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    630 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2931 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2878 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1083 micro
Összesen 6177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük egy nagy edényben. A tojást, vajat (olvasztott, majd kihűtött) és tejszínt is összekeverjük. Ezt beleöntjük a száraz hozzávalókhoz, és alaposan elvegyítjük.
  2. A tésztát egy 24-26 cm-es, alján kikent tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon, lassan, kb. 35-45 perc alatt megsütjük. Ha kész, rácsra tesszük, és kihűtjük.
  3. A krémhez a vajat, étcsokit darabokra vágjuk, a tejszínnel és a porcukorral egy edényben, gőz fölött felolvasztjuk. Időnként kevergetjük. Alaposan kihűtjük.
  4. A tortát kettévágjuk, az alsó lapot lekvárral megkenjük. A krémet habverővel krémesre keverjük, és így kenjük meg a lapot. A maradék krémmel bevonjuk, és díszítjük cukorgyönggyel.
  5. Legalább 2 óráig pihentessük hideg helyen! De langyosan fogyasszuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1634
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A brownie és a sacher torta ötvözete! Vágj egy szeletet, és rakd be a mikróba 1-2 másodpercre, hogy megolvadjon a krém. Igazi ünnepi torta!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...