Csokoládétorta Capri szigetéről
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 31% Zsír
A krémhez
-
9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g feketekávé0 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tésztához
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
14g vaj102 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
8g mandula44 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A díszítéshez
-
5g porcukor18 kcal
Összesen
489
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 31% Zsír
A krémhez
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g feketekávé1 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tésztához
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
85g vaj609 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
45g mandula266 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A díszítéshez
-
28g porcukor108 kcal
Összesen
2929
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 31% Zsír
A krémhez
-
7.2g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g feketekávé0 kcal
-
16.4g mascarpone66 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tésztához
-
13.2g étcsokoládé72 kcal
-
21.7g tojás27 kcal
-
11.2g vaj80 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
5.9g mandula35 kcal
-
10.5g cukor41 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A díszítéshez
-
3.7g porcukor14 kcal
Összesen
384
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
489
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 205.2 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 941 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1888.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 862 mg
-
Nátrium 321 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227 g
-
Cukor 184 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 177.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 989 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 614 mg
-
Retinol - A vitamin: 974 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1011 micro
Összesen
2929
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
384
kcal
Hozzávalók
A krémhez
-
1 db tojás
-
1 csipet só
-
1 ek feketekávé
-
12.5 dkg mascarpone
-
2.5 dkg cukor
A tésztához
-
3 db tojás
-
8.5 dkg vaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
8 dkg cukor
A díszítéshez
-
4 ek porcukor
Elkészítés
A krémhez
- A krémhez a tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a kávét. Elkeverjük benne jó alaposan, addig, amíg a krém nagyjából állagtartó nem lesz.
- Ezután felverjük keményre a tojás sárgáját a sóval, és mascarponés masszához öntjük. Ekkor adjuk hozzá a reszelt szerecsendiót is, s nagy mozdulatokkal belekeverjük a masszába a habot. Kb. 3 órára hűtőbe tesszük.
- A tortához gőz fölött a vajat és csokoládét megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
- Ez idő alatt megpirítjuk a mandulát, s késes robotgépben a liszttel liszt állagúra vágjuk. A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, majd fakanállal beleforgatjuk a csokoládét, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a mandulás lisztet is, de ezt épp, hogy csak elkeverjük a masszában.
- A tojás fehérjéből nem túl kemény habot készítünk, s ezt is a masszába keverjük.
- Egy kis tortaformát kikenünk vajjal, majd kilisztezzük. Méretre vágunk az aljára sütőpapírt, amit szintén vajazunk és lisztezünk, s beleöntjük a masszát.
- Előmelegített sütőben megsütjük, melyet szúrópróbával ellenőrzünk.
- Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vegyük ki a formából, vegyük le róla a sütőpapírt. Az a fele lesz a teteje, ahol a sütőpapír volt. Szórjuk meg porcukorral, s tálaljuk a mascarponés krémmel.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 202
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 17219
- Feltöltés dátuma: 2012. április 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Amikor már szinte feladja az ember valaminek a keresését, akkor elő kerül. :-D. Ahogy ennek a tökéletes, könnyed és nyarat idéző csokoládés tortának a receptje is.