r
Nosalty Logó

Csokoládés püspökkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Csokoládés püspökkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sütőforma kenéséhez és szórásához

Összesen 1034 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sütőforma kenéséhez és szórásához

Összesen 4125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sütőforma kenéséhez és szórásához

Összesen 352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1034 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5495.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2367 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643.1 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 4125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütőforma kenéséhez és szórásához

Elkészítés

A tésztához

  1. A dióbelet durvára vágjuk, a csokoládét lereszeljük és 2 ek liszttel összekeverjük.
  2. A tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, amivel tovább keverjük.
  3. A sütőporral elkeverjük a lisztet és elvegyítjük a tojásos keverékkel.
  4. Beleforgatjuk a csokoládés diós keveréket, a cukrozott citrushéjakat és a mazsolát.
  5. Egy nagy (33 x 11 cm-es) őzgerinc formát vastagon kivajazunk és beszórjuk porcukorral, belesimítjuk a masszát.
  6. Előmelegített, forró sütőben 220 C°-on 5 percig sütjük, majd 180 C°-ra mérsékeljük a hőfokot és kb további 50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe is.
  7. Még melegen deszkára borítjuk hűlni. Előtte a forma széleinél késsel meglazítjuk a süteményt és hidegvizes ruhával bedörzsöljük a formát, hogy könnyen ki tudjuk borítani a tésztát.
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 53400
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 17.

Ajánló

Teához, kávéhoz kiváló kísérő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény alufóliába csomagolva sokáig friss marad. Nálam most ez fontos szempont volt, mivel postai küldemény részét képezte.

Hozzávalók

A tésztához

A sütőforma kenéséhez és szórásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...