r
Nosalty Logó

Csokoládés profiterole

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Csokoládés profiterole
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához:

A csokis töltelékhez:

A profiterol bevonásához:

Összesen 585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához:

A csokis töltelékhez:

A profiterol bevonásához:

Összesen 3500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához:

A csokis töltelékhez:

A profiterol bevonásához:

Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    186.3 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2825 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.2 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1081 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1059 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 3500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A csokis töltelékhez:

A profiterol bevonásához:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A vajat és a vizet forraljuk fel. Ha a massza forrni kezd, keverjük hozzá a lisztet. Állandó kevergetés mellett, lassú tűzön főzzük, míg a massza egynemű lesz, és elválik a lábas falától.
  2. A tűzről levéve egyenként dolgozzuk bele a tojásokat, míg a massza világos és fényes nem lesz.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe, púpozott evőkanállal adagoljuk a masszát. 200 °C-on 10 percig süssük. Ezután vegyük a sütőt 180 °C-ra, és további 10 percig süssük, vagyis addig, míg a tészta ropogós lesz, és szép aranybarna színt kap.
  4. A fánkocskákba fúrjunk egy kis lyukat a tölteléknek.
  5. A töltelékhez tegyük a cukrot és a tojássárgáját egy edénybe, és keverjük ki, míg sűrű és világos lesz.
  6. Adjuk hozzá a lisztet, és verjük, míg a hozzávalók jól elkeverednek.
  7. Tegyük a tejet, a csokoládét és a rumaromát egy lábasba, és közepes tűzön kevergessük, míg a massza egynemű lesz.
  8. Vegyük le a lábast a tűzről, és a tartalmát lassan keverjük a tojássárgájás masszához. Tegyük vissza a tűzhelyre, s közepes tűzön, állandó kevergetés mellett melegítsük, míg a massza besűrűsödik.
  9. Ezután vegyük le a tűzről, és hűtsük ki.
  10. A tölteléket tegyük egy keskeny nyomócsővel ellátott habzsákba, és nyomjuk a tésztákba. A profiterole-ok tetejét mártsuk az olvasztott csokoládéba, s tegyük tortarácsra, míg a máz megdermed.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7300
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Ezt a süteményt az egyik szakácskönyvből készítettem. Érdemes dupla adagban sütni, mert nagyon kapós!

Hozzávalók

A tésztához:

A csokis töltelékhez:

A profiterol bevonásához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...