Csokoládés profiterole
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához:
-
42g víz0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
28g tojás35 kcal
A csokis töltelékhez:
-
17g cukor65 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
42g tej23 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
A profiterol bevonásához:
-
28g csokoládé155 kcal
-
12 kcal
Összesen
585
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához:
-
250g víz0 kcal
-
90g vaj645 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
165g tojás208 kcal
A csokis töltelékhez:
-
100g cukor387 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
250g tej140 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
A profiterol bevonásához:
-
170g csokoládé928 kcal
-
71 kcal
Összesen
3500
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához:
-
18.9g víz0 kcal
-
6.8g vaj49 kcal
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
A csokis töltelékhez:
-
7.6g cukor29 kcal
-
4.5g tojássárgája15 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
18.9g tej11 kcal
-
3.8g csokoládé21 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
A profiterol bevonásához:
-
12.8g csokoládé70 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
265
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 470.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 71.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
585
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.3 g
Zsír
-
Összesen 186.3 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2825 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 386 mg
-
Foszfor 1191 mg
-
Nátrium 437 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 385.2 g
-
Cukor 217 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 429.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1081 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 250 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 954 mg
-
Retinol - A vitamin: 1059 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1487 micro
Összesen
3500
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
250 ml víz
-
9 dkg vaj
-
1 bögre finomliszt
-
3 db tojás
A csokis töltelékhez:
-
3 db tojássárgája
-
2 evőkanál finomliszt
-
5 dkg csokoládé
-
3 csepp rumaroma
A profiterol bevonásához:
-
17 dkg csokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához:
- A vajat és a vizet forraljuk fel. Ha a massza forrni kezd, keverjük hozzá a lisztet. Állandó kevergetés mellett, lassú tűzön főzzük, míg a massza egynemű lesz, és elválik a lábas falától.
- A tűzről levéve egyenként dolgozzuk bele a tojásokat, míg a massza világos és fényes nem lesz.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe, púpozott evőkanállal adagoljuk a masszát. 200 °C-on 10 percig süssük. Ezután vegyük a sütőt 180 °C-ra, és további 10 percig süssük, vagyis addig, míg a tészta ropogós lesz, és szép aranybarna színt kap.
- A fánkocskákba fúrjunk egy kis lyukat a tölteléknek.
- A töltelékhez tegyük a cukrot és a tojássárgáját egy edénybe, és keverjük ki, míg sűrű és világos lesz.
- Adjuk hozzá a lisztet, és verjük, míg a hozzávalók jól elkeverednek.
- Tegyük a tejet, a csokoládét és a rumaromát egy lábasba, és közepes tűzön kevergessük, míg a massza egynemű lesz.
- Vegyük le a lábast a tűzről, és a tartalmát lassan keverjük a tojássárgájás masszához. Tegyük vissza a tűzhelyre, s közepes tűzön, állandó kevergetés mellett melegítsük, míg a massza besűrűsödik.
- Ezután vegyük le a tűzről, és hűtsük ki.
- A tölteléket tegyük egy keskeny nyomócsővel ellátott habzsákba, és nyomjuk a tésztákba. A profiterole-ok tetejét mártsuk az olvasztott csokoládéba, s tegyük tortarácsra, míg a máz megdermed.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 7334
- Feltöltés dátuma: 2015. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Ezt a süteményt az egyik szakácskönyvből készítettem. Érdemes dupla adagban sütni, mert nagyon kapós!