r
Nosalty Logó

Csokoládés pite dióval

5,0

3 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Csokoládés pite dióval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

964
Kalória
20.8g
Fehérje
89.6g
Szénhidrátok
60.2g
Zsír
60.2g
Víz
293.2g
Koleszterin
5.1g
Rost
36g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 964 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3859 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 393 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 964 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    240.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2795.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1401 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    240.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1226 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1291 micro
Összesen 3859 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 393 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lágy vajat a cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadva a tojást, a citromhéjat és a tejet tovább habosítjuk. A keverést érdemes kézi mixerrel végezni.
  2. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet és összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk. A kétharmad és egyharmad részt cipó alakúra formázzuk és letakarva hűtőbe tesszük 15-20 percre.
  3. Egy tortaformát (22 cm átmérőjű kör) kivajazunk. A nagyobbik tésztacipót kör alakúra nyújtjuk és a formába helyezzük úgy, hogy a tortakarima háromnegyedéig érjen. Ha még lágyabb lenne a tészta, akkor a cipót a formába helyezve kézzel nyomkodjuk a megfelelő méretre.
  4. A hűtőből kivesszük az egyharmad tésztacipót és kör alakúra nyújtjuk. A kört óvatosan a töltelékre helyezzük. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és 35-40 perc alatt halvány barnára sütjük. A kész csokis pitét hidegre hűtve tesszük a kínáló tálra. Tetejét meghintjük porcukorral és szeleteljük.

Töltelék

  1. Egy nagyobb üstben a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Egynemű folyékonynak kell lennie! Ebbe tesszük bele a darált diót és a csokoládét. A folyékony csokis masszát beleöntjük a tortaformába.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!