r
Nosalty Logó

Csokoládés pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Csokoládés pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 818 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 6547 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 412 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 818 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    452.7 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6170.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    2031 mg
  • Nátrium
    2299 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.9 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1972 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1930 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 6547 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk.
  2. A hideg vajat apró darabokban mellészeleteljük, és elmorzsoljuk (a két tenyerünk között hengergetjük, amíg egészen el nem dolgozzuk a vajat. Akkor jó, ha apró és morzsalékos.)
  3. Hozzáadjuk a sürőport, a tojást, a cukrot, a tejfölt a sót, végül a fehérbort.
  4. Jól összedolgozzuk az egészet. Ha a tészta túl kemény lenne, öntünk hozzá még egy kevéske bort (a tésztánk akkor jó, ha minden morzsát leszedett a kezünkről és a tálból is).
  5. Lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastagta nyújtjuk, és pitesütő formába igazítjuk.
  6. Villával jól megszurkáljuk, majd fél órára hűtőbe tesszük
  7. Ha kihűlt, előmelegített sütőbe tesszük, és 175 fokon 30 perc alatt készre sütjük
  8. Félretesszük, hogy kicsit hűljön, és közben elkészítjük a tölteléket.
  9. A csokoládét apró darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. Ha folyékony, 1 dl tejszínnel elkeverjük.
  10. Kicsit kihűtjük, hogy hogy ne rántsa össze a mascarponét.
  11. A tejszínhabot kézi habverővel alaposan felverjük.
  12. A csokikrémbe keverjük a mascarponét és a felvert tejszínhabot
  13. A kész krémet a kihűlt pitére simítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  14. Ha lehűlt, a tört mogyorót száraz serpenyőben picit megpirítjuk (hogy kijöjjön az íze és az illata), majd a kész pitére szórjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23371
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Michala barátném szülinapjára nem egy tortát sütöttünk, hanem mindenki készített valamilyen süteményt. Remek alkalom volt, hogy kipróbáljam ezt a tömör csokicsodát, amivel már régóta szemeztem, de nem mertem elkészíteni, mert ha megcsinálom... hát, előbb-utóbb meg is eszem. A születésnapi sütirengeteg aztán egy diszkréten elfolytott és ki nem mondott sütiversennyé csapott át, de azt hiszem, győztem :-). A receptet itt találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...