r
Nosalty Logó

Csokoládés piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Csokoládés piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

piskótához

krémhez

Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

piskótához

krémhez

Összesen 4153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

piskótához

krémhez

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    233.9 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2909.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1249 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1025 micro
Összesen 4153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

piskótához

krémhez

Elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat egy méretes edénybe, üstbe tesszük, és elkezdjük habbá verni. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vaníliás cukorral összekevert cukrot (Én ezt a műveletet asztali robotgéppel végzem). Amikor stabil habot kaptunk a sütőporral, kakaóval összeszitált lisztet óvatosan belekeverjük.
  2. Egy nagyobb lapos tepsi, sütőlemez (nálam ez 40x40 cm) aljára sütőpapírt terítünk, és a kakaós masszát egyenletesen elterítjük rajta. Előmelegített 180 C-os sütőben 10 perc alatt megsütjük.
  3. A tepsiből kiemelve enyhén belisztezzük a tetejét, és konyharuhára vagy nagyobb darab sütőpapírra borítjuk. Ezután lehúzzuk a sütőpapírt, és szintén enyhén belisztezzük a tetejét. Ezután konyharuhával vagy papírral feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.

krémhez

  1. A lisztet és a kristálycukrot egy kis méretű lábaskában összevegyítjük, majd csomómentesen elkeverjük a tejjel. Lassú tűzön folytonos keverés mellett besűrítjük. Amikor levettük a tűzről és még jó meleg, belekeverünk két evőkanál átszitált kakaóport. Félretesszük és teljesen kihűtjük.
  2. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverünk két evőkanál átszitált kakaóport. A mikor a csokis főzött-krém teljesen hidegre hűlt, apránként belekeverjük a vajkrémbe.
  3. A feltekert piskótát kiegyengetjük, és egyenletesen megkenjük a csokikrém 4/5-ével. Feltekerjük, majd bevonjuk a maradék krémmel. A megtöltött piskótatekercset hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Tetszőleges módon díszítjük és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 105
  • Össznézettség: 28187
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés piskótatekercs
Lizinka_ 601 recept

Kiadós piskótarolád, könnyű csokis krémmel. Bármilyen ünnepre elkészítve tökéletes választás.

Hozzávalók

piskótához

krémhez

Címlapról ajánljuk