r
Nosalty Logó

Csokoládés piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Csokoládés piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

piskótához

krémhez

Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

piskótához

krémhez

Összesen 4153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

piskótához

krémhez

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    233.9 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2909.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1249 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1025 micro
Összesen 4153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

piskótához

krémhez

Elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat egy méretes edénybe, üstbe tesszük, és elkezdjük habbá verni. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vaníliás cukorral összekevert cukrot (Én ezt a műveletet asztali robotgéppel végzem). Amikor stabil habot kaptunk a sütőporral, kakaóval összeszitált lisztet óvatosan belekeverjük.
  2. Egy nagyobb lapos tepsi, sütőlemez (nálam ez 40x40 cm) aljára sütőpapírt terítünk, és a kakaós masszát egyenletesen elterítjük rajta. Előmelegített 180 C-os sütőben 10 perc alatt megsütjük.
  3. A tepsiből kiemelve enyhén belisztezzük a tetejét, és konyharuhára vagy nagyobb darab sütőpapírra borítjuk. Ezután lehúzzuk a sütőpapírt, és szintén enyhén belisztezzük a tetejét. Ezután konyharuhával vagy papírral feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.

krémhez

  1. A lisztet és a kristálycukrot egy kis méretű lábaskában összevegyítjük, majd csomómentesen elkeverjük a tejjel. Lassú tűzön folytonos keverés mellett besűrítjük. Amikor levettük a tűzről és még jó meleg, belekeverünk két evőkanál átszitált kakaóport. Félretesszük és teljesen kihűtjük.
  2. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverünk két evőkanál átszitált kakaóport. A mikor a csokis főzött-krém teljesen hidegre hűlt, apránként belekeverjük a vajkrémbe.
  3. A feltekert piskótát kiegyengetjük, és egyenletesen megkenjük a csokikrém 4/5-ével. Feltekerjük, majd bevonjuk a maradék krémmel. A megtöltött piskótatekercset hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Tetszőleges módon díszítjük és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 28395
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés piskótatekercs
Lizinka_ 604 recept

Kiadós piskótarolád, könnyű csokis krémmel. Bármilyen ünnepre elkészítve tökéletes választás.

Hozzávalók

piskótához

krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...