r
Nosalty Logó

Csokoládés-málnás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bonbonka
Csokoládés-málnás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2727 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 457 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3260.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.5 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 2727 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, kakaóport és a cukrot.
  2. Egy másik tálban kikeverjük a joghurtot a tojással és az olajjal, és hozzávegyítjük a lisztes keveréket.
  3. A muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk (aki szeretne, papírt is használhat), beleteszünk kb. háromnegyed evőkanálnyi tésztát, majd egy teáskanál lekvárt, melyet egy fél evőkanálnyi tésztával fedünk be. A lekvárral úgy kell gazdálkodni, hogy a süti tetejére is maradjon egy kevés.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával érdemes ellenőrizni. Ha megsült, kiszedjük a formából, hagyjuk kihűlni.
  5. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, amíg olvad, vékonyan megkenjük a muffinok tetejét lekvárral. A felolvadt csokival bevonjuk a sütemény tetejét (én egy teáskanállal dolgoztam, óvatosan szétkenheted a csokit a kanál hátával, úgy, hogy ne kenődjön el a lekvár), majd megvárjuk, míg a bevonat megszilárdul. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1494
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-málnás muffin
bonbonka 3 recept

A csoki és a málna együttes használatával nagyon finom ízhatást érünk el: a málna savanykás íze jól harmonizál a csokoládé édességével. Ha nincs otthon málnalekvár, főzz össze 25 dkg friss vagy fagyasztott málnát kb. 3 evőkanál cukorral, amíg be nem sűrűsödik, majd passzírozd át sűrű szövésű szűrőn, hogy a magok a szűrőben maradjanak. Miután kihűlt, ugyanúgy használhatod, mint a málnalekvárt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...