Csokoládés-málnás muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
bonbonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
42g finomliszt152 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g só0 kcal
-
42g joghurt25 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
63 kcal
-
33g málnalekvár93 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
Összesen
457
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g finomliszt910 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
200g málnalekvár556 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
2727
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
26.2g finomliszt95 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
10.5g cukor41 kcal
-
0g só0 kcal
-
26.2g joghurt16 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
4.5g napraforgó olaj39 kcal
-
21g málnalekvár58 kcal
-
5.2g étcsokoládé29 kcal
Összesen
285
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 543.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.8 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
457
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.8 g
Zsír
-
Összesen 73.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3260.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 878 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 1339 mg
-
Nátrium 739 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 472.5 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 348.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
2727
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
285
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg cukor
-
1 csipet só
-
250 g joghurt
-
1 db tojás
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
20 dkg málnalekvár
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, kakaóport és a cukrot.
- Egy másik tálban kikeverjük a joghurtot a tojással és az olajjal, és hozzávegyítjük a lisztes keveréket.
- A muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk (aki szeretne, papírt is használhat), beleteszünk kb. háromnegyed evőkanálnyi tésztát, majd egy teáskanál lekvárt, melyet egy fél evőkanálnyi tésztával fedünk be. A lekvárral úgy kell gazdálkodni, hogy a süti tetejére is maradjon egy kevés.
- 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával érdemes ellenőrizni. Ha megsült, kiszedjük a formából, hagyjuk kihűlni.
- A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, amíg olvad, vékonyan megkenjük a muffinok tetejét lekvárral. A felolvadt csokival bevonjuk a sütemény tetejét (én egy teáskanállal dolgoztam, óvatosan szétkenheted a csokit a kanál hátával, úgy, hogy ne kenődjön el a lekvár), majd megvárjuk, míg a bevonat megszilárdul. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1494
- Feltöltés dátuma: 2020. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
bonbonka
3 recept
A csoki és a málna együttes használatával nagyon finom ízhatást érünk el: a málna savanykás íze jól harmonizál a csokoládé édességével. Ha nincs otthon málnalekvár, főzz össze 25 dkg friss vagy fagyasztott málnát kb. 3 evőkanál cukorral, amíg be nem sűrűsödik, majd passzírozd át sűrű szövésű szűrőn, hogy a magok a szűrőben maradjanak. Miután kihűlt, ugyanúgy használhatod, mint a málnalekvárt.