r
Nosalty Logó

Csokoládés körtetorta Batida konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Batida
Csokoládés körtetorta Batida konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 436 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 436 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    217.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1405 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 3473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet a margarinnal, a tojássárgával, a cukorral és egy csipet sóval gyorsan összegyúrjuk, és min. 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Ezután a tésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, majd egy cakkos szélű tortaformát kibélelünk vele, villával itt-ott megszurkáljuk, és újabb 15 percig állni hagyjuk.
  3. A krémhez az egész tojást a tojássárgájával, a tejszínnel, a mascarponéval és a vaníliás cukorral simára keverjük.
  4. A körtéket félbevágjuk, meghámozzuk, magházukat karalábévájóval kikanyarítjuk, majd a körtéket vékony szeletekre vágjuk (ld. a képen).
  5. A csokoládét felaprítjuk, a tésztára szórjuk, majd a körteszeleteket srégen eltolva szépen elrendezzük a tetején. Ráöntjük a krémet, és az egészet meghintjük porcukorral.
  6. Előmelegített sütőben 200°-on (légkeverésesben 180°-on) 20-25 perc alatt ropogósra sütjük. Néhány percig állni hagyjuk, majd szeletekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1272
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 08.

Ajánló

Édes fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mennyei ízű, könnyű sütemény, egy régi recept "átdolgozott kiadása". Gyúrt tésztával a legjobb, de ha nincs kedvetek pepecselni, vagy sietni kell, akkor bolti leveles tésztával is el tudom képzelni. Akkor jelentősen lerövidül az előkészítés. Alapból én keserű csokit használok ehhez a sütihez, de most a lányaim csokis kekszgolyóit használtam el, és hát mesés lett a végeredmény.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...